Jimmy Jump gör det återigen

avTherese Gustafsson

FOTBOLL

Sprang in när Bakircioglüs Racing Santander fick stryk i träningsmatch

VM-finalen skulle vara Jimmy Jumps sista ”inhopp”.

Men på fredagen valde den spanska ikonen att sätta prägel på en träningsmatch mellan tyska St. Pauli och Kennedy Bakircioglüs Racing Santander.

Jump hann med att både dribbla och skjuta på mål innan vakter ens försökte fånga upp honom.

Foto: ALL over Press

Jimmy Jump, eller Jaume Marquet Cot som han egentligen heter, har blivit känd genom att störa ordningen under stora evenemang, framförallt inom fotbollen.

Det senaste året har gjort uppmärksammade inhopp under Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest och under Fotbolls-VM-finalen i Sydafrika försökte han attackera VM-bucklan och sätta på den en röd mössa.

”Är bara en galen man”

Han har flera gånger förklarat att han gör dessa infall för att känna sig fri.

– När jag hoppar känner jag makt. Jag känner mig som en man som kan rädda världen. Jag känner mig som en hjälte men jag är bara en galen man, sade han efter VM-attacken.

Sedan VM har det varit tyst från Jump, tills i fredags.

Kennedy fick se Jump

Tyska St. Pauli spelade träningsmatch mot La Liga-laget Racing Santander, som hade förre Hammarbyspelaren Kennedy Bakircioglü med från start. Då passade Jump på att hoppa in. Han tog en boll, dribblade fram till ena målet och sköt över. Därefter sprang han omkring med en St. Pauli-flagga, med den karaktäristiska röda mössan på huvudet.

Det tog ett bra tag innan säkerhetsvakterna fångade upp honom och fick honom av planen.

Matchresultatet blev 3–0 till St. Pauli.