Här är Syrianskas nya profilvärvning

FOTBOLL

Kommer skriva på för allsvenska nykomlingen

Johan Arneng har gjort sitt val.

31-åringen har nu tackat nej till IFK Norrköping och kommer att slutförhandla med Syrianska efter sin inplanerade semester.

– Jag tror att det kan bli ett väldigt spännande lag, säger Arneng till Sportbladet.

Johan Arneng har haft fyra alternativ att välja mellan efter att hans kontrakt med norska Ålesund nyligen löpte ut. Syrianska, IFK Norrköping, Lilleström och nämnda Ålesund kom alla med konkreta kontraktsförslag.

”Är förstahandsvalet”

Nu kan Sportbladet avslöja att Arneng gjort sitt val.

Enligt Sportbladets uppgifter har Syrianska erbjudit ett kontraktsförslag som Arneng är mycket positiv till. Det återstår nu bara detaljer som dröjer av det praktiska skälet att svensken just nu befinner sig i Italien på semester. Om allting klaffar som väntat kommer Arneng att skriva på för Syrianska senare i december.

– De är förstahandsvalet nu. Får vi allt att fungera blir det Syrianska. Vi ska träffas när jag kommer hem, säger Arneng,

”Ett spännande lag”

31-åringen meddelade i förra veckan IFK Norrköping och Ålesund att han tackar nej till deras erbjudanden. Nu är förhoppningen att lösa allting med Syrianska när mittfäktarens semestern tar slut den 15:e december.

– Jag tror att det kan bli ett väldigt spännande lag och det passar mig väldigt bra eftersom vi har hus i Stockholm. Sedan har jag lite vänner där sedan tidigare i Abgar (Barsom), Sharbel (Touma) och ”Sulan” (Suleyman Sleyman). Ja, det ser spännande ut, säger Arneng.

Lilleström har fortfarande inte fått ett nej från svensken men får nu ses som reservalternativet bakom den allsvenska nykomlingen. Syrianska har tidigare gjort klart med Sharbel Touma från Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM