”MER ÄN LYCKLIG”

FOTBOLL

Andra raka för Svennis – och fansen sjunger om ligaguld

1 av 2

Ligans lyckligaste leende sitter på en 59-åring värmlänning:

– Sex poäng efter två matcher, full pott, inget insläppt mål?...?och vi kommer att bli mycket bättre, säger Sven-Göran Erikss

Segern i går kväll var ingen fotbollsshow av bästa märke, men de nyfikna City-fansen (43 600 på plats, sensationellt många) gick hem efteråt och sjöng ”We´re gonna win the league” efter klubbens bästa ligastart på 16 år.

Svennis var inte opåverkad av det allmänna glädjeruset.

– Ärligt talat trodde jag inte att vi skulle börja serien så här bra. Jag visste inte riktigt var vi stod och misstänkte att det skulle ta längre tid innan spelarna förstod varandra. Men nu inser jag att det kommer att bli ännu bättre eftersom många av de nya inte är riktigt fulltränade ännu, sa svensken.

– Så om jag är lycklig? Mer än lycklig!

Ung matchhjälte

Matchvinnare i går blev blott 19-årige Michael Johnson, som efter väggspel med brassen Elano drog in en höger yttersida i den 43:e minuten.

Ett perfekt scenario för Svennis.

Här har han köpt sevärda tekniker från när och fjärran, och så gör en ung grabb från den egna akademien ett snyggt segermål – och spelar utmärkt, dessutom.

En svag punkt är målvaktssidan, där Kasper Schmeichel visserligen höll nollan för andra gången i rad.Men Schmeichel ser osäker ut på alla inlägg och höjdbollar trots att han inte släppt in ett mål än.

– Spelar han så här behöver vi ingen ny, påstod Svennis (som ändå jagar desperat efter en annan målvakt inför derbyt).

– Kasper är en tuff ung man som är strålande på linjen, jag har förtroende för honom.

Känslan inför mötet med Sir Alex på söndag?

– This is the Big One! Derby mot ligamästarna. Kan inte bli bättre.

Och de saknar Rooney och Ronaldo.

– Jag hörde det. Men?...?de har så många bra ändå. Vi ska inte spekulera i seger för oss, det får ni mig aldrig att säga.

FÖRSTA HEMMA-MÅLET SEDAN NYÅR

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM