Anderlecht spanar på Kalmars brasse

FOTBOLL

Ari da Silva Ferreira specialscoutad: "Vill spela i en större liga"

GÖTEBORG

Två mål mot Gais och upp i skytteligatoppen.

Nu uppges storklubben Anderlecht vara intresserat av succébrassen Ari da Silva Ferreira, 20.

- Klart att jag vill spela i en större liga, säger han till Sportbladet.

Foto: MÅLSKYTT Kalmars stjärnforward slog till i går igen.

 Men Kalmars ordförande Tommy Strandman slår fast:

- Det är inte aktuellt. Vi vill ha ut ännu mer av honom sportsligt innan det kan bli tal om en affär. Vi är naturligtvis mycket nöjda med Ari och förstår om många är intresserade.

På plats mot Häcken

Har ni blivit kontaktade av Anderlecht?

- Nej, och inga andra klubbar heller. Det är inte ens en fråga vi har diskuterat inom föreningen. Ari blir kvar, säger Strandman.

Det var under 0-0-matchen mot Häcken i måndags som den belgiska klubben ska ha haft representanter på plats för att följa brassen som i år gjort tio mål i allsvenskan.

- Det är inget jag känner till. Men de skulle ha tittat i dag i stället, haha, säger da Silva Ferreira efter sina två fullträffar mot Gais.

Kontrakt tre säsonger

Den belgiska tidningen SportWereld bekräftar för Sportbladet att Anderlecht talangscouter var på turné i Skandinavien vid det aktuella tillfället.

Ari själv säger:

- Det är klart att min målsättning är spela i en större liga. Men just nu koncentrerar jag mig bara på Kalmar. Jag gjorde två fina mål i dag men tyvärr vann vi inte.

Han kom till KFF i år och har kontrakt över ytterligare tre säsonger.

- Ari har alla kvaliteter en forward ska ha. I dag var han riktigt bra. Men han måste bli jämnare, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM