”Mycket möjligt att detta var sista matchen”

Ghoddos frälste ÖFK – i sista (?) matchen

avJacob Larsson

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Saman Ghoddos startade på bänken i dagens match mot Kalmar.

Men trots att han endast spelade femton minuter blev han åter matchhjälte med ett mål och en assist.

– Det var mycket möjligt att detta var sista matchen, säger Ghoddos i C More efter segern.

Östersund hade tre raka segrar i bagaget inför matchen mot Kalmar trots att man tappat flera tunga namn under sommarens transferfönster.

Dessutom startade flyttryktande Saman Ghoddos på bänken – men det hindrade inte storstjärnan från att åter ordna tre poäng för sitt lag.

Tioende raka utan förlust – med i guldstriden

Med en kvart kvar blev han nämligen inbytt, och svarade för ett mål och en assist i det som till slut blev en 2–0-seger. Vinsten var Östersunds fjärde raka och laget har nu tio (!) raka matcher utan förlust i allsvenskan.

– Jag har haft en kaosvecka. Jag har inte hunnit träna lika mycket som de andra, och då konkurrensen är hård bestämde vi att jag skulle starta på bänken i dag, säger Ghoddos själv till C More efter matchen.

Den första halvleken slutade mållös men saknade inte chanser. Både Pape Diouf och Jamie Hopcutt hade fina lägen för respektive lag, men hade inte den rätta skärpan. Strax innan pausvilan fick Tobias Eriksson ett gyllene läge att ge bortalaget ledningen, men Aly Keita i Östersunds mål stod för en magnifik räddning.

Den andra halvleken rivstartade med ett nytt jätteläge för Kalmar. Efter bara fem minuter fick Pape Diouf öppet läge i boxen efter ett inspel men vräkte bollen en bra bit över.

Matchen fortsatte sedan att bölja fram och tillbaka och var, trots att det mållösa resultatet stod sig, relativt underhållande.

Byttes in och avgjorde

I den 75:e minuten bytte så Östersund in Saman Ghoddos i jakten på mål.

Och ännu en gång frälste svensk-iraniern jämtlandslaget. Först gjorde storstjärnan 1–0 efter fint förarbete från Hosam Aiesh och Patrick Kpozo, och på tilläggstid spelade han fram samme Kpzozo till hans första mål. Östersund vann med 2–0 och hakar därmed på i guldstriden på allvar.

– De har ju en spets i Ghoddos, som är väldigt skicklig. Han är väldigt bra, berömmer Rasmus Elm.

– Det är mycket möjligt att detta var sista matchen, säger en konstant leende Ghoddos själv efter matchen och fortsätter:

– Jag kan inte säga om något är klart eller inte. Men det är klart att drömmen är att spela i någon av de stora ligorna.

C More: Har du fått din drömflytt?

– Ambitionen är så klart att spela i en av toppligorna. Vi får se om Kindberg är jobbig eller inte. Han är millitär och då är man inte lätt att ha att göra med. Det är klart att han inte vill tappa en spelare som lirar femton minuter och gör två poäng.

Målet i dag var Saman Ghoddos nionde för säsongen.

Östersund ligger nu trea i tabellen och har endast tre poäng upp till Hammarby och AIK – dock med en match mer spelad än de båda stockholmslagen.

ARTIKELN HANDLAR OM