De Laurentiis: ”Sarri uppträdde inte på rätt sätt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Maurizio Sarri
Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix
Maurizio Sarri

FOTBOLL

De har gått skiljda vägar, men relationen mellan Aurelio De Laurentiis och Maurizio Sarri är fortsatt frostig.
I en intervju med Sky Sports Italia kritiserar Napolis klubbpresident nu Sarri och skyller allt på honom.
– Jag gillade inte då han sa att vi båda gjorde misstag. Jag gjorde inga misstag, säger De Laurentiis.

Maurizio Sarri lämnade Napoli för Chelsea. Det stod klart här om veckan och nyligen presenterades han på allvar i och med hans första presskonferens som ny tränare för klubben.

Men alla trådar till Neapel är inte avklippta för det.

Napolis klubbpresident Aurelio De Laurentiis och Sarri skiljdes nämligen inte åt på helt goda termer. Bland annat kritiserade De Laurentiis sin forne tränare hårt under förra säsongen, för att han inte roterade laget och på så sätt förstörde klubbens titelhopp. Å andra sidan klagade Sarri öppet på att De Laurentiis inte gav honom de ekonomiska förutsättningarna att utveckla truppen.

Nu – efter att de skiljts åt – väljer De Laurentiis att fortsätta ordkriget.

Det efter att Sarri på den där första presskonferensen försökt gräva ner yxan genom att säga att båda två stått för sina misstag.

”Ville ta med sig hela laget till London”

I en intervju med Sky Sports Italia, hänvisad till av calciomercato.com, väljer De Laurentiis i sin tur att skylla allting på Sarri.

– Jag gillade inte då han sa att vi båda gjorde misstag. Jag gjorde inga misstag, säger De Laurentiis.

– Jag tycker att det var rätt av mig att utmana honom. Han uppträdde inte på rätt sätt med tanke på att han var under kontrakt hos oss. Han visade inte särdeles mycket respekt för spelarna då han slaktade dem under sina välkända träningspass. Spelarna gjorde alltid mycket för honom.

Vidare kritiserade De Laurentiis sättet som Sarri lämnade Napoli. I och med att Sarri flyttade till Chelsea tog han nämligen med sig den spelfördelande mittfältaren Jorginho på flyget, den första värvningen som presenterades i Chelsea under samma dag som tränaren själv.

Men enligt De Laurentiis kunde det ha varit betydligt fler som hade lämnat laget som Carlo Ancelotti nu har tagit över. Åtminstone om Sarri hade fått bestämma.

– Han ville ta med sig hela Napoli-laget till London. Jag var tvungen visa Marina (Granovskaia, klubbdirektör/sportchef i Chelsea) vem som bestämmer. Jag tillät Jorginho att flytta till London eftersom Ancelotti har stor tilltro till (Amadou) Diawara och planerar att använda (Marek) Hamšík i en lägre position, säger klubbpresidenten.

Foto: Salvatore Laporta / TT / NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.