USA säger nej till La Liga-matcher?

Uppgifter: ”Måste ta sig förbi stora hinder”

avSimon Sjöstrand

I går kom beskedet om att spela La Liga-matcher i USA.

Men nu kommer en vändning.

Enligt The Times kan USA stoppa beslutet.

La Liga-matcher i USA?

Jodå, på torsdagen kom beskedet om ett samarbete mellan mediebolaget Relevant och den spanska högstaligan för att öka fotbollens status i USA och Kanada.

Samarbetet sträcker sig över 15 år och som en del av avtalet kommer en La Liga-match – kanske flera – att spelas i Nordamerika framöver.

När, var och vilka lag är dock oklart.

”Är banbrytande”

– Vi vill sprida passionen för fotbollen världen över. Det här banbrytande avtalet kommer säkerligen göra det vackra spelet mer populärt i USA och Kanada, sa spanske ligapresidenten Javier Tebas.

Men nu kommer nya uppgifter.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på Strivesport.com för 79 kr/månaden

Enligt The Times kan USA säga nej till La Liga. Tidningen skriver att Fifa, US Soccer och Concacaf (det nordamerikanska fotbollsförbundet) måste ge sitt godkännande, något som kan bli problematiskt om den nya satsningen ”anses påverka” turneringar som redan spelas i landet, så som MLS.

The Times skriver vidare att det amerikanska fotbollsförbundet höll ett möte under torsdagen där frågan lyftes. Där ska vissa i ledningen ha haft invändningar mot att en annan liga ska spela matcher i landet.

Det kan visa sig att de nya planerna för La Liga måste ta sig över stora hinder innan de blir verklighet”, skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM