Erik Hamrén

Bekräftat: Hamrén tar över Island

Av: 

Adam Borg

FOTBOLL

Efter succén med Lars Lagerbäck väljer Islands landslag att satsa svenskt igen.

På onsdagen presenterades Erik Hamrén som Islands nye förbundskapten.

– Det här är min största utmaning någonsin, säger förbundskaptenen.

Tidigare i veckan gick Mamelodi Sundowns ut med att Erik Hamrén bryter kontraktet med klubben för att ta över det isländska landslaget.

”Mamelodi Sundowns meddelar att klubbens tekniske direktör, Erik Hamrén, har släppts från sitt kontrakt för att ta över det isländska landslaget, som deltog i VM i Ryssland. Mamelodi Sundowns klubbpresident Dr Patrice Motsepe, styrelsen, klubbledningen och ledarstaben tackar Erik Hamrén och önskar honom lycka till i sin nya roll”, skrev klubben via twitter.

Nu är det också officiellt.

”Väldigt kul att vara här”

På en presskonferens under onsdagen bekräftade det isländska förbundet att det blir Erik Hamrén blir Islands nye förbundskapten.

– Det är väldigt kul att vara här. Jag ser fram emot att jobba med förbundet, spelarna och supportrarna. Jag har varit tränare i mer än 25 år och tränat i Danmark, Norge och Sverige. Men det här är min största utmaning någonsin, säger Hamrén och fortsätter:

– Att vara en del av landslaget, att vara ledare för landslaget och försöka ta oss till det tredje raka mästerskapsslutspelet. Men jag älskar verkligen utmaningen och jag tror att vi kan göra det.

Lars Lagerbäck gjorde succé med landslaget i EM 2016 och hans efterträdare Heimir Hallgrímsson tog laget till VM 2018.

– Jag är liksom hela världen imponerad av Islands landslag och det som Lars och Heimir har gjort. Jag kommer till ett nytt land och lag. Det är viktigt att jag inte ändrar allt. Det är viktigt för mig att fortsätta med saker som tidigare har fungerat bra.

Kontraktet sträcker sig över två år

Hamréns kontrakt med Island sträcker sig över två år med option på ytterligare två år. Freyr Alexandersson, som tidigare tränat Islands damlandslag, presenterades som assisterande tränare till Hamrén.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Freyr och det övriga teamet. Lagarbete är nyckeln till framgång. Tillsammans ska vi jobba hårt för att nå våra mål. Tillsammans kan vi göra det.

Dessutom blir det ytterligare svenskt i den isländska tränarstaben framöver. Lasse Eriksson, den gamle svenska landslagsmålvakten, tar över jobbet som målvaktstränare.

Ledarstaben: Lars Eriksson, Sebastian Boxleitne, Arnar Vidarsson, David Snorri Jonasson

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Erik Hamrén om ”hopplösa” jobbet med Island

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Erik Hamrén

Islands herrlandslag i fotboll