’Bajen’ höll undan till seger

FOTBOLL

Pressades hårt av Degerfors

Foto: Amadaiya Rennie

DEGERFORS. Ribban och en storspelande Johannes Hopf räddade segern åt Hammarby.

Som var riktigt illa ute mot slutet – igen.

– Jag håller med Nanne. Det är någonting som händer i laget och vi bjuder in dem när vi inte behöver, säger lagkaptenen ­Kennedy Bakircioglü.

Tränaren Nanne Bergstrand har flera gånger kritiserat sina spelare för att inte vara tillräckligt cyniska. För två veckor sedan, efter 3–0-segern mot Öster, slog han fast att ”Hammarby ­inte är något 90-minuterslag” – matchen därefter klarade sig Bajen undan en övertidsförlust mot Assyriska med virkets hjälp.

Stor dramatik

Mot Degerfors gick serieledaren upp i 2–0-ledning i början av andra halvlek, ändå blev det stor dramatik.

– Som tränare är man ­inte fokuserad på om det känns oroligt, man har full koll på spelet. Men det är klart att det finns en osäkerhetskänsla, det ser inte stabilt ut i slutminuterna, säger ­Nanne Bergstrand.

Bombade i ribban

Vid ställningen 1–2 lyfte en helt ren Peter Samuelsson bollen utanför stolpen, Daniel Sundgren bombade i ribban och Bajen-mål­vakten Johannes Hopf stod för två jätteräddningar. Den ena när förre lagkamraten Sebastian Castro-Tello var framme.

– Det är taktiska detaljer. Med tre minuter kvar slår vi inlägg fast vi ska behålla bollen inom laget. När man sprungit i 85 minuter är man trött och det ska man vara medveten om, men vi ­fortsätter ta samma beslut ­oavsett vilken minut det är, säger Nanne Bergstrand.

Kennedy Bakircioglü:

– Det är någonting som händer i laget. Vi bjuder in dem fast vi inte behöver. Jag håller med Nanne, vi vill hellre göra 3–1 än att behålla bollen. Sådant finns det andra lag som gör bättre än oss i serien och det måste vi förbättra.

Räckte hela vägen

Tre gånger i år har Hammarby släppt in en kvitterings- eller förlustboll under de avslutande tio minuterna. Den här gången räckte det ändå till tre poäng och nu väntar toppmöte med Gif Sundsvall.

Med ett tråkigare spelande Hammarby?

– Leder vi så. Då älskar jag att se att våra spelare står med bollen i hörnet, att vi spelar cynisk fotboll. Det är skittråkigt, men det handlar om att vinna matcher, säger matchhjälten Johannes Hopf.

ARTIKELN HANDLAR OM