”Skönt att veta att bilden används”

FOTBOLL

Så ser ikoniska pojken ut i dag

1 av 3
...men hur ser han ut i dag?

Tolv år har gått – men den lille blonde pojken som visade finger åt motståndarna hejar alltjämt på Feyenoord.

– Feyenoord är i vårt blod, säger pappa Ronald.

Klicka för större version. Foto: Twitter.

Han spelar huvudrollen på en av fotbollshistoriens mest ikoniska fotografier. I dag, tolv år senare, har holländske Feyenoord-supportern Mikey Wilson hunnit bli 17 år gammal.

Den berömda bilden togs av fotografen Jasper Juinen från nyhetsbyrån Reuters när Feyenoord mötte Borussia Dortmund i finalen av Uefa-cupen 2002. Sedan dess har bilden använts på flaggor, banderoller och affischer av fans runt om i hela världen.

Feyenoord vann matchen 3-2 och den då 5-årige Mikey Wilson blev en symbol.

”Laget är vårt liv”

En aningen mer okänd bild från den dagen är när Mikey sitter på sin fars axlar och visar samma finger, och nu har nya bilder på far och son dykt upp i sociala medier.

På bilden visar Mikey upp en tatuering med texten ”You'll Never Walk Alone”, en textrad från en sång som används av många olika fotbollslag, däribland Feyenoord.

– Det är fint att veta att lag runt om i hela världen, bland annat i Brasilien, använder bilden. Men jag tycker inte om att se min son på en Ajax-flagga, säger pappa Ronald Wilson, som föga förvånande också håller på Feyenoord, i en intervju med Verminoso.

Enligt den brasilianska sajten ville pappa Ronald sköta intervjun ”eftersom Mikey är blyg”.

– Feyenoord är i vårt blod. Laget är vårt liv, säger Ronald, som döpte sin andra son efter klubben till Brian Wilson Feyenoord. 

KLICKA PÅ BILDEN FÖR BILDTEXT!