Holländare tar över Sunderland

FOTBOLL

Dick Advocaat ny tränare för Larsson

Foto: Dick Advocaat

I går stod det klart att Gus Poyet fick lämna tränarposten i Sunderland.

I dag presenteras hans ersättare - holländaren Dick Advocaat.

67-åringens kontrakt sträcker sig säsongen ut.

Holländarens senaste uppdrag var som förbundskapten för det Serbiska landslaget. Men för några månader sedan avslutades det samarbetet och han fanns tillgänglig som ersättare för Gus Poyet som fick lämna Sunderland efter en dålig period och starka protester från supportrarna.

30 års erfarenhet

Dick Advocaat, 67, får förtroendet fram till sommaren och den brittiska klubben får minst sagt en rutinerad tränare.

– Dick har ett fantastiskt CV och har erfarenheten av att träna på den högsta nivån. Vi har bara ett mål nu - klättra i tabellen och alla är fokuserade på den uppgiften, säger Sunderlands ordförande Ellis Short till klubbens hemsida.

Sunderland blir holländarens andra klubb i Storbritannien då han under perioden 98-02 var tränare för skotska Rangers.

Advocaat kommer närmast från ett uppdrag som förbundskapten för Serbien och han ser fram emot att sätta igång med sitt nya jobb.

– Sunderland är en stor klubb och jag ser väldigt mycket fram emot utmaningen vi har framför oss. Vi måste koncentrera oss på lördagens match och jag kan knappt vänta på att få sätta igång, säger Advocaat.

Bonus om nedflyttning undviks

Enligt brittiska Daily Mail så kan holländaren erbjudas en bonus om han lyckas rädda klubben från nedflyttning. Skulle han klara den uppgiften, klubben ligger en poäng ovanför strecket, så betalas en bonus på 500 000 pund ut till 67-åringen.

Samma tidning rapporterar även att en förlängning inte är trolig då Advocaat ses som en temporär lösning.

ARTIKELN HANDLAR OM