”Utan Ibra händer ingenting”

FOTBOLL

Cavani sågas i franska medier

1 av 2 | Foto: AFP

Zlatan skadad – då fick Edinson Cavani spela på sin favoritposition.

Men efter PSG:s 0–0 mot Evian är domen hård i franska medier.

– ”Ibra” kan känna sig lugn, skriver Le Parisien i en kommentar om Cavanis insats.

Dagen efter en PSG-match brukar det mesta handla om Zlatan Ibrahimovic. I dag är inget undantag – trots att svensken missade gårdagens ligamatch borta mot Evian på grund av skada.

Med Zlatan borta fick Edinson Cavani chansen i sin favoritposition som centerforward. Uruguayanen, som ryktats vara på väg bort från Paris eftersom han tröttnat på att spela andrafiol till den svenske superstjärnan, imponerade dock inte alls.

Matchen slutade 0–0 och domen mot Cavani är hård i franska medier i dag.

I L'Equipe konstaterar man att ”Cavani inte övertygar någon i sin föredragna position” och jämför med hans insats mot Chelsea i vårens Champions League-möte och menar att 27-åringen ”tog ett flertal felbeslut”.

”Ibra kan känna sig lugn”

Le Parisien skriver att ”utan sin bäste spelare (Zlatan) och sin ryggrad (Thiago Silva och Motta) blir PSG ett lag på en helt vanlig nivå – utan Ibra händer ingenting.”

När det gäller Cavanis insats skriver tidningen att han slaravade bort sin chans att ersätta Zlatan och menar att ”det var som att han inte ville jobba för sin egen önskan att ta platsen som central anfallare”.

Cavani får en trea i betyg med kommentaren: ”Ibra kan känna sig lugn”.

Förhoppningsvis behöver PSG inte klara sig särskilt länge utan Zlatan Ibrahimovic som i veckan flög till Sverige för att rehabilitera sin skada.

– Han kommer inte att bli borta så länge, sä tränaren Laurent Blanc i torsdags.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1