Landslagsmålvakt klar för Hammarby

FOTBOLL

Sofia Lundgren: ”Jag känner samma driv som jag alltid känt”

Foto: Foto: Hammarby / Peter Jonsson
Sofia Lundgren klar för nykomlingen.

Hammarby fortsätter att rusta inför återkomsten i Allsvenskan.

Senaste tillskottet är den rutinerade landslagsmålvakten Sofia Lundgren.

– Jag känner samma driv som jag alltid känt och vill tillbaka till toppen igen, säger hon.

Foto: Pontus Orre
Sofia Lundgren.

Sofia Lundgren vaktade Sveriges mål i EM-genrepet mot Brasilien i juni 2013. Sedan dess har hon inte spelat en enda minut på grund av ett diskbråck. Nu är den förra Linköpingsmålvakten emellertid skadefri och klar för spel med allsvenska nykomlingen Hammarby.

– En frisk Sofia Lundgren i bra form är enligt mig given i VM-truppen, det säger lite om potentialen i detta nyförvärv, säger Hammarbys tränare Pär Lagerström i ett pressmeddelande.

Tuff väg tillbaka

Vägen tillbaka till fotbollsplanen har dock varit lång för den 33-åriga landslagsveteranen och kantad av smärtor, känselbortfall och en tvivel.

– Många gånger har det varit tron på en comeback som har fått mig att orka kämpa vidare under de 1,5 år jag har varit skadad.

Sedan i somras har Sofia Lundgren varit igång på allvar. Hon har tränat med Hammarby och nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Sofia är en riktigt bra målvakt och jag ser många fördelar med att få in henne i truppen, inte minst gällande hennes enorma erfarenhet och professionalism, säger Pär Lagerström.

Tillbaka till landslaget

Trots den långa skadefrånvaron sticker Sofia Lundgren inte under stol med att hon siktar på att ta sig tillbaka till den nivå hon höll innan ryggskadan – och hon har inte lagt tankarna på landslagsspel åt sidan.

– Jag har en lång frånvaro bakom mig och jag jobbar med delmål, men självklart vill jag nå toppen igen i slutänden. Jag känner samma driv som jag alltid har känt, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Sofia Lundgren.

Lundgren är den andra jättevärvningen som nykomlingen Hammarby har lyckats landa inför återkomsten i Damallsvenskan. Redan i november lockade Stockholmsklubben till sig Rosengårds mittfältsdynamo Katrin Schmidt.

– Det ska bli jättekul att spela med en allsvensk nykomling. Jag har gjort det tidigare och det gjorde mig till en bättre spelare, säger Lundgren.