Planstormaren i dag: ’Förlåt för min mage’

Uppdaterad 2014-07-14 | Publicerad 2014-07-13

Men Fifa visade inga bilder på situationen

Youtube-kändisen Vitaly Zdorovetskiy avslöjade att han skulle gästa VM-finalen.

Han höll sitt löfte – men Fifa lät honom aldrig synas i bild.

– Jag borde ha kysst Messi i stället, jag vet att jag tabbade mig, säger 22-åringen.

Mållöst och tio minuter kvar av VM-finalen. Då tog sig Youtube-kändisen Vitaly Zdorovetskiy in på planen och tvingade matchen till ett avbrott på en dryg minut.

Han sprang bland annat fram till Tysklands försvarare, Benedikt Höwedes, och försökte pussa honom på kinden.

Tittarna fick dock inte se något av det.

”Det är beklämmande”

I stället visades bland andra förbundskapten Joachim Löw och kristusstatyn i Rio de Janeiro.

– Det är Fifas direktiv, man ska inte visa det här. Men jag kan berätta vad som händer. Supportern springer ifrån två säkerhetsvakter, varav en drattar på ändan när de ska fånga in honom, det var riktigt roligt, sa Lasse Granqvist.

– Och vi får titta på en vybild av kristusstatyn också – här anstränger sig Fifa maximalt för att inte visa vad som händer på arenan. Oj, vad många säkerhetsvakter i västar det var inne där till sist. Det är som en amerikansk polisfilm när det är fem polisbilar som jagar, sen kommer sådär 80 till ungefär, haha, så ser det ut i det här läget. Fifa vägrar alltså visa bilderna för fotbollsvärlden, beklämmande.

Ber om ursäkt för sin mage

Vitaly Zdorovetskiy skrev för ett dygn sedan på Twitter att han skulle besöka VM-finalen – och synas i tv. Han skrev även att det skulle ”bli en stor dag” för honom. 22-åringen har även kommenterat situationen på Facebook.

Basketstjärnan LeBron James, som är på plats, har lagt ut en film på Instagram där man ser Zdorovetskiy på planen.

22-åringen omhändertogs av säkerhetspersonal och fördes till ett lokalt häkte. Enligt brasilianska Globo tillbringar han i detta nu den brasilianska natten bakom galler.

Men mobiltelefonen får han ha med sig i cellen. På sin Twitter har har publicerat en ”Jail selfie” och summerat sina känslor efter planstormningen.

”Äntligen känd! Förlåt för min mage, jag åt för mycket pizza i går kväll. Jag borde ha kysst Messi i stället, jag vet att jag tabbade mig. Jag önskar att jag kunde krama era alla”, skriver ryssen på Twitter.

Tyskland vann VM-finalen med 1-0.

Fotnot: Vitaly Zdorovetskiy, 22, är en rysk komiker, känd från Youtube där hans videos har runt 630 miljoner visningar. Runt 6 400 000 användare följer hans skämtsamma inslag.

Följ ämnen i artikeln