”Jag spelade utan smärta”

FOTBOLL

Zlatan nöjd med genrepet mot Sevilla: ”Mourinho har stort förtroende för mig”

Foto: Zlatan Ibrahimovic.

0–0 mot Sevilla. Men Inter hade en vinnare tillbaka på planen.

– Jag kände ingen smärta, säger Zlatan Ibrahimovic, 26.

51 dagar efter Sveriges och Zlatans uttåg från EM mot Ryssland var Interstjärnan tillbaka på fotbollsplanen. Zlatan kom in i 73:e minuten när Ajax mötte Sevilla i den årliga träningsturneringen i Amsterdam.

Trots den mållösa tillställningen var det

en brett leende Ibrahimovic som pratade med media efter matchen.

Problemen med den vänstra knäsenan tycks vara ur världen.

– Det kändes bra. Jag spelade utan att känna någon smärta. Jag saknar fortfarande matchtempo, men allt gick bra – precis som vi hoppats.

Gått bra på träning

– Mourinho frågade mig hur det känts de senaste dagarna. Han har sett att det gått bra för mig under träningarna. Jag sa att jag var redo för en comeback. Det var viktigt att få en bekräftelse, säger Zlatan.

Ibrahimovic hyllade också den nye Intertränaren:

– Jag är väldigt glad över vad Mourinho sagt om mig. Han har stort förtroende för mig och jag för honom. Jag tror han kan få mig att växa på planen. Jag tror jag kan ge honom och Inter mycket.

Efter det 17 minuter långa inhoppet i går meddelade José Mourinho efter matchen att Zlatan spelar 45 minuter mot Ajax i dag.

”Inga problem”

– De närmaste timmarna ska vi se hur knät reagerar, men jag tror inte det blir några problem. Jag hoppas kunna spela mot Ajax och mot Benfica i den sista träningsmatchen, säger Ibrahimovic.

Rasmus Lindgren spelade 90 minuter när Ajax tappade en 2–0-ledning till 2–3-förlust mot Arsenal i gårdagskvällens andra match i Amsterdam.

Kennedy Bakircioglu fanns inte med i Ajax trupp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A