Siggi stannar: Vi måste jobba vidare

DIF-tränaren under press

Djurgårdens kris blir allt djupare. Mot Helsingborg kom tredje raka förlusten (1–2) och nu är pressen stor på tränarparet Siggi Jonsson/Paul Lindholm.

– Vi måste jobba vidare, säger Jónsson till PPV.

Det såg länge bra ut för Djurgården. Laget kom in till matchen mot HIF med stor vilja och med ett spelsystem, 4–3–3, som såg ut att fungera mycket bra. Blåränderna styrde och ställde och när 1–0 kom kändes det logiskt även om Helsingborg hade en del chanser de också.

– Det var mycket positivt i första halvlek i vårt spel. Det måste vi bygga på. Det är naturligtvis tungt när det blir såhär i andra halvlek. Vi måste jobba vidare. Jag är stolt över spelarna och deras insats, säger Siggi Jónsson till PPV.

Gult blev rött

I 65 minuter hade sedan Djurgården grepp om matchen. Då drog lagkaptenen Markus Johannesson på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

– Svårt att säga. Två gula. Det är lite små marginaler i andra. Det är inte det jag tänker på. Vi tappar spelet när han blir utvisad, men jag tänker på det positiva, säger Jónsson som inte vill kommentera om utvisningen var riktig.

Tänker bara på Flora

När Johannesson klev av förlorade Djurgården spelet fullständigt och Helsingborg började äta sig in i matchen. I misstänkt offside-läge kunde sedan Isaac Chansa kvittera med tolv minuter kvar att spela och med fem minuter kvar sköt Andreas Landgren Djurgården i sank. Nu måste Stockholmslaget börja vinna för närmast väntar matcher mot lag som ligger bakom eller strax ovanför Djurgården i tabellen. Det vill dock inte Siggi Jónsson fundera på.

– Nästa match är den viktigaste matchen. Det är Flora (Uefacupen). Vi tänker inte på och vet inte ens programmet, säger han till PPV.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.