BP förbereder sig för Ljungskile

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Det blir cup”

Foto: Jon Persson.

SM-guldet har delats ut.

Semestern har börjat.

Nja, inte riktigt.

Två lag har fortfarande allt att spela om.

Ett SM-guld i all ära. Ett allsvenskt kontrakt är värt mer. Rent ekonomiskt och kanske även rent sportsligt. Det står med andra ord en hel del på spel när Brommapojkarna och Ljungskile möts i det allsvenska kvalet med start på torsdag då BP tar emot LSK på Grimsta IP.

– Jag följde matcherna lite grann på text-tv och sådär, men vi hade väl lite på känn att det skulle bli Ljungskile. Sundsvall skulle få det tufft borta mot Malmö och det fick de ju verkligen, säger Brommapojkarnas lagkapten Jon Persson till sportbladet.se.

LSK i dålig form

Som det så ofta är när det är dags för kval är det lag med helt olika form som möts. Ljungskile har tio raka matcher utan seger och i de tre senaste har de målskillnaden 1–9.

– Samtidigt så vet vi att det är ett lag med god karaktär och man måste väl ändå säga att de har överträffat de förväntningar som fanns på laget inför säsongen. Åtminstone om man ska se på hur tipsen gick. De var väl utdömda av de flesta, säger Jon Persson.

Det var BP också ett tag, men en fantastisk höst förde upp laget till kvalplats, en placering de klev upp på först i sista omgången. Laget har nu fem raka segrar och 13–0 i målskillnad.

– Vi har varit starka, det är väl inget att sticka under stolen med. Just därför är dte väl lite synd att vi inte kunde spela matchen direkt, menar Persson.

Lång tid utan match

Ja, BP har inte spelat tävlingsmatch på två och en halv vecka. Men de vet hur det här fungerar. 2006 kvalade laget upp i allsvenskan via Häcken. Nu ska de göra det igen.

– Vi har bytt ut en rätt stor del av truppen som var med då, men det har ändå kommit upp till diskussion. Vi vet ju att vi kan. Men det blir som en cupmatch igen. säger Jon Persson.

På torsdag fortsätter den svenska fotbollssäsongen. Om en vecka är den över. Då ska det firas igen. I Bromma eller i Ljungskile.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.