Herrlandslaget i fotboll

Ingen Zlatan mot Holland

avDaniel Sjöberg

Får vila från landskampen

Zlatan Ibrahimovic kommer inte till spel mot Holland.

Tillsammans med Olof Mellberg har stjärnan fått ledigt.

– Zlatan har spelat två matcher i veckan under en lång period, säger förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson.

Foto: JOE KLAMAR
Zlatan och Mellberg ges ledigt från landskampen mot Holland.

I går spelade han från start i Inter. Igen. Som vanligt. Zlatan Ibrahimovic har inte fått vila i stort sett någonting sedan Serie A och Champions League-säsongen kommit igång. Nu får han chansen att göra just det när det är landskampsvecka i helgen. Även Juventus-försvararen Olof Mellberg slipper spela landskampen i Amsterdam mot Holland.

– Efter önskemål från Zlatan och Olof har vi beslutat att ge dem ledigt från träningslandskampen mot Holland, Zlatan har spelat två matcher i veckan under en lång period. Olof vill också vila utifrån ett intensivt match- och reseschema den senaste tiden. Därför har vi bedömt att det är bättre för de båda och för landslaget att de får ledigt, säger förbundskaptenerna till svenskfotboll.se.

Ingen ersättare ännu

Några ersättare har ännu inte kallats in. Först på måndag meddelas om någon eller några sådana kommer att kallas in. Zlatan Ibrahimovic är som bekant avstängd när Sverige spelar nästa VM-kvalmatch, borta mot Portugal den 28 mars nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM