Henke efter alla målchanser: Vi har ett otroligt oflyt – jag har ingen annan förklaring

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

HELSINGBORG. Bra spel, massor av målchanser – men än en gång tappade Helsingborg poäng i slutminuten.

– Där finns inget att peka på, oflyt bara, säger Henrik Larsson.

Henrik Larsson spelade fram René Makondele till fem bra målchanser. Bara två av dem resulterade i mål. Kvitteringen till 1–1 som Henke själv slog in på retur från Norrköpings målvakt Nuredin Bakiu som räddade Makondeles skott. Och ledningsmålet 2–1 som Norrköpingsbacken Avnders Whass styrde in med magen efter att Makondele träffat stolpen.

Resten av Helsingborgs klara chanser brändes.

– Så är fotbollslivet. Ibland går det inte som det ska göra. Bara att bita ihop och köra vidare. Vi har ett otroligt oflyt också. Jag har ingen annan förklaring. För mig är det oflyt, säger Henke.

Att det skulle bero på exempelvis oskärpa i avslutningarna håller han inte med om.

– Jag har aldrig varit med om att en spelare går ut på planen med bristande skärpa. Vi har spelat fantastiskt fin fotboll sen allsvenskan började, men det hjälps inte.

Skadebekymmer

Tränaren Bosse Nilsson ser en fara i de många missarna.

– Det känns som om vi måste ha en tvåmålsledning mot slutet för att vi ska klara det. Risken finns alltid att man fastnar i en trend.

Helsingborgs skadebekymmer är också stora. Joel Ekstrand bröt näsan i gå och fick en lättare hjärnskakning som gör att han minst missar nästa match. I? dag ska dessutom tre spelare genomgå magnetröntgen för knäskador – Omotoyossi, Ólafur Skúlason och Isaac Chansa.

ARTIKELN HANDLAR OM