City-stjärna till sjukhus efter otäck smäll

FOTBOLL

City vann med 3–0

Foto: Till sjukhus Citys backstjärna Micah Richards fick bäras av plan med huvudskada efter en krock med lagkamraten Tal Ben-Haim.

Här bärs Manchester Citys landslagsstjärna Micah Richards av planen i matchen mot West Ham. Richards fördes till sjukhus efter en rejäl smäll mot huvudet.

Foto: Sammanbiten Englands landslagscoach Fabio Capello såg på när hans backstjärna bars ut på bår.

Det var i inledningen av den andra halvleken som Tal Ben-Haim och Michah Richards krockade. Den förstnämnde reste sig upp relativt snabbt, men det stod tidigt klart att Richards hade råkat värre ut. Båren kom in och den medicinska personalen satte på Richards ett nackskydd och gav honom syrgas innan han bars ut och fördes till sjukhus.

Enligt Citys hemsida är det bekräftat att Richards dessutom förlorade medvetandet på planen i åtta minuter.

Capello såg på

Men enligt samma meddelande på Citys hemsida var skadan ej så allvarlig. Den 20-årige backstjärnan ådrog sig visserligen en hjärnskakning men skrevs ut från sjukhuset senare på kvällen.

Ändå tungt för City och för det engelska landslaget. Förbundskapten Fabio Capello satt på läktaren och såg den lovande backen bäras ut.

City fann viss tröst i sin första seger för säsongen. Det blev hela 3–0 mot West Ham och målskyttet kom igång i den andra halvleken. På elva minuter gjorde först Daniel Sturridge 1–0 innan Elano stod för två mål.

ARTIKELN HANDLAR OM