AJ, AJ, SVERIGE

Publicerad:
Uppdaterad:

Mellberg skadad inför VM-kvalet mot Portugal: ”Det ser mörkt ut för spel”

LJUMSKPROBLEM Juventus Olof Mellberg lämnar planen i Serie A-matchen mot Palermo. Mellberg byttes ut efter att ha drabbats av smärtor i ljumsken.
Foto: Bild: CANAL +
LJUMSKPROBLEM Juventus Olof Mellberg lämnar planen i Serie A-matchen mot Palermo. Mellberg byttes ut efter att ha drabbats av smärtor i ljumsken.

Olof Mellbergs medverkan mot Portugal i VM-kvalet är i fara.

I dag undersöks han av Juventus läkare i Turin och först då tas beslutet om han kommer till den svenska landslagssamlingen.

– Det ser mörkt ut för spel, säger en källa med god insyn i Juventus till Sportbladet.

Olof Mellberg haltade av planen efter en dryg halvtimme i gårdagens ligamatch mot Palermo.

Den svenske landslagsbacken har åkt på en sträckning i höger ljumske och Juventus-tränaren Claudio Ranieri bekräftade omedelbart att det inte rörde sig om en säkerhetsåtgärd.

– Jag var tvungen att byta ut honom, han kunde inte spela vidare, sa Ranieri på presskonferensen efter matchen.

Hur illa ställt det är med Olof Mellberg är oklart.

Flyger till Sverige

Vid lunchtid i dag ska han magnetröntgas i Turin av Juventus team med chefsläkaren Riccardo Agricola i spetsen.

Sportbladet har varit i kontakt med en person med mycket god insyn i den italienska klubben och enligt de uppgifterna var det i natt högst tveksamt om Olof Mellberg kommer att bli tillräckligt bra för att bli klar för spel redan till VM-kvalmatchen mot Portugal (avspark klockan 20.00 på lördag).

– Det ser mörkt ut för spel men man får se i morgon (läs: i dag). Han flyger till Sverige under alla omständigheter så att även de svenska läkarna får titta på honom, säger källan.

Beslut senare

Juventus presschef Marco Girotto säger till Sportbladet att klubben räknar med att Mellberg flyger till Stockholm efter sin undersökning för att ansluta till den svenska landslagstruppen men förbundskapten Lars Lagerbäck säger i ett pressmeddelande att man kommer att avvakta den italienska undersökningen innan man tar beslut.

– Han kommer att magnetkameraundersökas nere i Turin vid lunchtid i morgon (måndag) och direkt efter det ska vi ha en kontakt. Med andra ord kan vi ha ett besked under tidig eftermiddag,

säger Lars Lagerbäck.

Juve: Ta inga risker

Enligt Sportbladets uppgifter inifrån Juventus är klubben väldigt angelägen om att Olof Mellberg inte ska utsättas för några risker.

Även om dagens undersökning visar att spelaren är tillräckligt frisk för att ansluta till den svenska landslagssamlingen planerar klubben att flyga hem honom till Turin vid minsta bakslag.

– Juventus har ju det tufft på försvarsfronten. Först Giorgio Chiellini, nu är Nicola Legrottaglie skadad och missar Italiens landskamp och sen Mellberg. Därför är Juventus såklart angeläget om att inte skadan förvärras. Man har både Champions League och ligan och behöver sina backar, säger Sportbladets källa.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN