Ljungskile nära ny skräll

”Jag är stolt”

aik-jubel Solnaiterna fick sista skrattet – men Ljungskile var nära nya poäng.
aik-jubel Solnaiterna fick sista skrattet – men Ljungskile var nära nya poäng.

Utspelade i 90 minuter i värmen. Ändå var Ljungskile bara minuter från en ny skräll mot AIK på Råsunda.

– Jag tror inte att han AIK har haft det så tufft i många matcher som här i dag, säger Ljungskiles tränare David Wilson till PPV efter 1–0-förlusten.

Ljungskiles plan var tydlig direkt från avspark. Riskminimering, elva man på rätt sida av bollen och kanske en och annan kontring. Det skulle ge åtminstone en poäng borta mot ett AIK som tilläts rulla boll och dominera fullständigt.

– Ser ut som förväntat. De har mycket boll och vi försvarar oss väl, konstaterade David Leinar i halvtid i PPV.

Tvingades till slut kapitulera

Det fortsatte i andra halvlek, men då fick LSK det svårare. AIK tryckte på ordentligt och skapade mängder av chanser. Michal Slawuta storspelade i gästernas mål, men inte ens han kunde stå emot hela vägen in. Med mindre en fyra minuter kvar av ordinarie tid fick Daniel Mendes in bollen i mål och ett vilt kämpande Ljungskile tvingades därmed återvända hem utan något att visa för sin insats.

Stolt över sitt lag

Tränaren David Wilson var ändå nöjd med det som hans mannar uträttade på Råsunda.

– Fotbollen är inte hela tiden om två lag som spelar runt. Det är passion och det är krig. De har lite extra kvalitet som gör att de har lite fler avslut än oss. Jag är stolt över killarna, säger han till PPV.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN