IFK Göteborg

Så ska Blåvitt skydda sitt nya stjärnskott

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Nu måste IFK Göteborg ta hand om sin guldklimp

Nytt mål. Ny succé. Då är det väl bara att rulla på, eller? Nej, IFK Göteborg har en del att fundera på när det gäller nya stjärnskottet Robin Söder.

– Vi ska prata, säger tränaren Stefan Rehn till sportbladet.se.

Han behövde åtta minuter på sig för att näta ännu en gång mot Gefle. Först en fint, sedan ett väggspel med anfallskollegan Pontus Wernbloom och ett underbart och behärskat avslut värdigt en betydligt mer rutinerad anfallare. Robin Söder tycks inte kunna göra några fel för tillfället.

– Det är kul. I dag gör han det ju dessutom fantastiskt snyggt, säger nöjde tränaren Stefan Rehn.

Skydda stjärnskottet

Allt är dock inte självklart när det gäller Robin Söder. Han är 17 år ung och i och med att succén fortsätter lär uppmärksamheten knappast bli mindre. IFK ska skydda sitt stjärnskott.

– Det kan bli för mycket och om han känner det så får han säga till oss och så får ni (massmedia) gå genom oss. Vi har pratat om det tidigare, men vi ska ändå försöka prata om det igen, säger Rehn.

Tuff fysisk utmaning

Inte bara fysiskt ska Söder skyddas. Det gäller även att hitta en bra balans när det handlar om den 17-årige anfallarens fysik. Juniorfotboll i all ära. Allsvenskan är något annat.

– Det är någonting som vi får ha i åtanke. Vi har bytt ut honom i flera matcher, inte för att han är slut, utan för att vi har ett tufft schema. De tränar bra i juniorlaget, men det är klart att vi har väl något pass mer. Det gäller att anpassa det efter honom, konstaterar Rehn.

13, ett lyckotal för Blåvitt?

För tillfället passar IFK-tränaren dock på att njuta av framgången. i fjol startade den blåvita raden av obesegrade matcher i den 13 omgången efter ett oavgjort resultat hemma mot Helsingborg. I den 13 omgången i år spelade Blåvitt 1–1 hemma mot Helsingborg. Sedan dess har laget tre raka segrar.

– Ha ha. Så långt har vi väl inte tänkt. Det går fantastiskt bra nu och även om det inte är någon höjdarinsats i dag så kämpar grabbarna oerhört hårt och vi håller nollan, menar Rehn.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Allsvenskan i fotboll

Stefan Rehn