”Gjorde en helt fantastisk match”

Här hyllas Albin Ekdal av Juventus tränare

Albin Ekdal gjorde ännu en bra match för Juventus och imponerade på sin nye tränare Claudio Ranieri.
Albin Ekdal gjorde ännu en bra match för Juventus och imponerade på sin nye tränare Claudio Ranieri.

Juventus var bara ett straffsparksavgörande från att vinna årets första prestigeturnering i Italien.

Bäst på plan – de två svenskarna Olof Mellberg och Albin Ekdal.

– De unga killarna gjorde en fantastisk match, säger Juventustränaren Claudio Ranieri.

Det blev Milan som tog hem den traditionella försäsongsturneringen Trofeo TIM, men två svenskar i Juventus var bland de som imponerade mest. Albin Ekdal, som imponerat stort för Juventus hittills under försäsongen, fick chansen från start mot Inter. Ekdal, 18, var tillsammans med Fausto Rossi, 17, bäst på plan.

– De gör en helt fantastisk match, säger Claudio Ranieri.

Den förra Brommapojkarna-spelaren var ytterst nära att få göra­ sitt första mål i Juventus-tröjan, men hans kanon styrdes undan i sista stund av Nicolas Burdisso.

Under resten av matchen impo­nerade han med säkert passningsspel, öppnande krossbollar och många vunna närkamper. Han tvingade dessutom fram ett gult kort på Interspelaren Maicon efter att denne kommit sent in i en duell med svensken.

– Ännu en gång spelade Ekdal mycket bra, han och Rossi blir mer och mer konkurrenskraftiga, skriver Juventus på sin hemsida.

Turneringen avgjordes i tre 45-minutersmatcher mellan Juventus, Milan och Inter, och laget bytte spelare friskt. Olof Mellberg spelade hela matchen mot Milan (2–2) och gjorde det strålande.

Mellberg för svår för Kaká

Åt Clarence Seedorfs två mål gick inget att göra, men han såg till att Kaká fick en tung afton, och räddade också ett givet Milan-mål genom att slänga sig och täcka undan ett skott från Marek Jankulovski.

Milan vann turneringen efter att ha slagit både Inter och Juventus på straffar.

Ineffektivt Juventus

– Vi gjorde många misstag i matchen mot Milan och borde satt fler av våra lägen. Men sett till att vi just legat på träningsläger i 20 dagar så såg det bra ut, säger Ranieri.

Närmast väntar en träningsturnering i London (Arsenal, Hamburg och Manchester United) för Mellberg och Ekdal.

– Det ska bli mycket intressanta matcher, men precis som i dag så räknas inte resultatet för oss. Det är först när det är dags för kval till Champions League som det betyder något, säger Ranieri.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN