Marta och Ronaldo bäst i världen

avDaniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tredje gången i rad för Marta

De satt bredvid varandra när priset skulle delas ut.

Sedan delade de scenen tillsammans.

Världens bästa fotbollsspelare 2008 var Marta och Cristiano Ronaldo.

– Jag är mycket lycklig, säger Marta.

– Det här är det viktigaste ögonblicket i mitt liv, säger Ronaldo.

Foto: Andreas Meier/EQ Images
Marta och Ronaldo.

Världens bästa fotbollsspelare lämnar Sverige. I dag avslöjade Marta att hon flyttar till Los Angeles Sol och den nystartade amerikanska ligan. Några timmar efter det avslöjandet fick hon Fifas pris som världens bästa fotbollsspelare 2008. Marta var stor favorit, men med tanke på att hon vunnit de två senaste åren trodde många att någon annan kanske skulle få priset, men det gick inte att bortse från Martas otroliga talang som inte minst visade sig under OS då Marta förde sitt Brasilien till silver.

– Jag vill tacka alla. Det är femte gången jag är här och tredje gånge jag vinner och jag har fortfarande lika starka känslor. I första hand vill jag tacka Gud som har givit mig den här talangen. Jag vill också tacka min familj och alla mina lagkamrater i landslaget. Jag vill också tacka alla mina vänner. Alla som har jobbat runt mig. Jag är mycket lycklig. Tack så mycket, sa hon när hon märkbart rörd tog emot priset.

Ronaldo bäst

De fyra andra nominerade var Nadine Angerer, Cristiane, Birgit Prinz och Kelly Smith. Fotbollslegenden Franz Beckenbauer delade ut priset tillsammans med den förre stjärndomaren Nicole Petignat som var den som läste upp Martaas namn. Som av en händelse satt Marta då bredvid Cristiano Ronaldo som fick priset som världens bäste spelare. Pelé delade ut priset till Manchester United-stjärnan som nu har fått ta emot France Footballs Guldboll, Guldskon och Fifas pris till världens bäste spelare.

– Det är ett speciellt ögonblick. Det är ett överväldigande ögonblick i min karriär, i mitt liv. Jag vill tacka min familj, min mamma, mina systrar och självklart min pappa. Jag vill tacka mina vänner och givetvis mina lagkamrater. Jag tror att de är mycket glada för den här utmärkelsen. Det här är det viktigaste ögonblicket i mitt liv, sa Ronaldo.

Ingen överraskning

Han var den stora favoriten efter sitt fantastiska 2008. Kaka, Lionel Messi, Fernando Torres och Xavi som också var nominerade kan inte ha blivit särskilt överraskade över att priset gick till portugisen som fick ta emot trofén ur Pelés händer.

Publicerad: