Dalkurd tappade poäng trots drömstarten

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

avAdam Borg, TT

FOTBOLL

Dalkurd chockstartade mötet med Sundsvall och ledde med 2–0 efter en kvart.

Men Sundsvall kom tillbaka efter den tunga starten och lyckades rädda en poäng.

Norrlänningarna är därmed fortsatt obesegrade i allsvenskan.

Först spelade Dalkurds Mohamed Buya Turay fram Yukiya Sugita som iskallt kunde placera in 1–0 bakom William Eskelinen i Gif Sundsvalls mål.

Sedan knappt två minuter senare var det Sugita som spelade fram Buya Turay till 2–0. Båda målen kom innan matchklockan hade nått 20 minuter. Hemmalaget Dalkurd hade också bud på fler mål, men fler skulle det inte bli.

Drömstarten till trots, det blev bara en poäng för Dalkurd. Gif Sundsvall skulle resa sig efter den tunga starten.

Sundsvall kom tillbaka

Linus Hallenius såg till att reducera efter att ha stått på rätt ställe på Jonathan Tamimis inlägg och skickade in 2–1 efter halvtimmen spelad av första halvlek.

Och med 20 minuter kvar av matchen hittade först David Batanero fram till Maic Sema som i sin tur skickade vidare i sidled till Romain Gall som kunde dunka in kvitteringen och slutresultatet till 2–2.

Dalkurdspelarna var efter matchen besvikna över att ha tappat 2–0-ledningen.

– Vi slappnar av efter 2–0 och tror att det är klart men fasiken det har gått 15 minuter, vi måste kunna hålla uppe det, säger försvararen Henrik Löfkvist till C More.

– Vi spelar för våra liv. Jag förstår att många inte har spelat i allsvenskan förut. Vi blir för uppstressade, vi måste njuta av att spela fotboll, säger Lawan till C More.

Dalkurd har i och med poängen spelat in fyra poäng på de fem inledande matcherna. GIF Sundsvall är alltjämt obesegrade efter en seger och tre oavgjorda.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM