Premier League

Förre PL-spelaren: Jag tog kokain innan match

Av: 

Martin Tolén

Claus Lundekvam.
Claus Lundekvam.

FOTBOLL

Norrmannen Claus Lundekvam har tidigare berättat om sitt alkohol- och drogmissbruk.

Nu berättar den förre Premier League-spelaren hur han spelade flera matcher hög på kokain.

– För en stund trodde jag att jag hittat något som gjorde det spännande att prestera inför 50 000 människor, säger han.

I går stängde allsvenska Sirius av sin målvakt Joshua Wicks efter att 34-åringen fastnat i en dopningskontroll efter den allsvenska premiären borta mot Hammarby.

I A-provet fanns spår från kokain.

– För oss är det här en jättechock. Vi är fullständigt i chock, sa ordföranden Ove Sjöblom och berättade att man kommer att avsluta kontraktet med målvakten.

”Gjorde det spännande”

Och nu berättar norrmannen Claus Lundekvam om hur han spelade matcher för Southampton med kokain i kroppen i en intervju med The Telegraph.

Han beskriver det som att han fick en ”extra kick”.

– Jag upptäckte kokain och för en stund trodde jag att jag hittat något som gjorde det spännande att prestera inför 50 000 människor. Men jag hade så fel. Med kokain är det väldigt svårt att sova och för att motverka det behövde jag ta en massa sömnpiller och flera lugnande receptbelagda läkemedel, säger Lundekvam.

Har haft självmordstankar

Den förre Premier League-spelaren har tidigare berättat om hur alkohol- och drogmissbruket ledde till att han fick självmordstankar.

– Jag bodde själv i fyra månader; min fru bestämde att våra barn inte kunde leva med en pappa som höll på med de saker jag gjorde. Då gav jag upp. Jag accepterade att jag var slut som människa. Jag accepterade och förstod att jag skulle dricka och ta droger tills det skulle kosta mig livet. Jag satt bara hemma eftersom jag hade både kontakterna och pengarna som krävdes för att få vad jag än önskade levererat till dörren, sa han i en intervju 2014.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Tomiyasu är Arsenalfansens nya favorit: ”Vill vinna Premier League”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Southampton FC