Salahs magiska kväll bäddade för Liverpools kross

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Liverpool har ena benet i årets Champions League-final. Detta efter en makalös uppvisning av den före detta Roma-spelaren Mohamed Salah.

Med två mål och två assister visade egyptiern att hans magiska form håller i sig under säsongens viktiga slutskede.

– Han spelar verkligen på en nivå just nu som bara Messi och Ronaldo brukar hålla till på, säger Erik Niva i Viasatstudion

Salah, Salah, Salah.

Liverpools yrväder har varit en av fotbollsvärldens största stjärnor den här säsongen.

Egyptiern var på tapeten igen inför det engelska lagets Champions League-semifinal mot Roma – laget som Mohamed Salah spelade för förra säsongen.

Redan efter 36 minuter hade han skruvat in 1–0 i det bortre krysset.

Och knappt tio minuter senare var han framme igen och placerade in 2–0 med en elegant chip över Alisson i Roma-målet. Av respekt mot det gamla laget valde han att inte fira målen.

Låg bakom de fyra första

– Det är bara att fortsätta att svepas iväg av Mohamed Salah-sensationen. Han spelar verkligen på en nivå just nu som bara Messi och Ronaldo brukar hålla till på, säger Erik Niva i Viasatstudion.

– Det är rättvist att prata om honom i det sammanhanget precis just nu. Han är så där utomjordiskt bra som vi bara trodde att två andra spelare kunde vara.

I den andra halvleken spelade Salah fram till anfallskollegorna Sadio Mané och Roberto Firmino som enkelt kunde vinkla in trean respektive fyran.

”Hade varit skogstokig”

Semifinalmötet slutade till slut 5–2 efter två reduceringsmål från Romas Edin Džeko och Diego Perotti på straff.

De sena målen tog bort lite av udden från Liverpools prestation. Trots det har engelsmännen fortfarande ett väldigt bra utgångsläge inför returmötet på onsdag den 2 maj.

– Är man Roma-spelare är man jättenöjd att man får lite positivt med sig. Nu har de ändå en chans, de slog ändå Barcelona med 3–0 hemma, säger Fredrik Ljungberg efter matchen.

– Men hade jag varit Liverpool-spelare hade jag varit skogstokig när jag kom in i omklädningsrummet. Det hade blivit liv i luckan där inne.

Krävs tre mål

Liverpools tränare Jürgen Klopp var förvånansvärt lugn efter slutsignalen, trots de två insläppta målen.

– Vi gjorde våra mål, men vi kunde samtidigt ha gjort fler. Det är galet att säga det; men vi hade större chanser. Jag är givetvis besviken för de två målen som vi släppte in, men vi måste leva med det, säger han i Viasats sändning.

Förutsättningarna inför returen är glasklara. För att Roma ska gå vidare krävs det vinst med tre måls marginal, ett liknande läge som laget stod inför mot Barcelona i kvartsfinalen.

– Vill de vinna med 3–0 måste de spela väldigt offensivt. Om de spelar väldigt offensivt mot oss måste de kunna hantera vårt kontringsspel. Jag är övertygad om att vi kommer skapa många chanser då också, säger Klopp.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM