AIK avslutade turbulent vecka med plattmatch: ”Det värsta tänkbara”

avErik Karlsson, Johannes Hägglund

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN
AIK:s tränare Andreas Alm var besviken. ”Vi har två poäng av nio, det är svagt”, säger han.

ÅTVIDABERG. AIK säger sig ­inte ha störts ”en millimeter” av måltorka, strul med ljudet på Friends ­arena, en avhoppande sportchef och uppgifterna om att huliganer infiltrerat styrelsen.

Ändå avslutade laget den turbulenta veckan med en plattmatch.

– Bedrövligt. Det värsta tänkbara resultatet, säger tränaren Andreas Alm.

AIK har underpresterat i allsvenskans inledning. Efter 2-2 mot Elfsborg i premiären blev det 0-0 mot ­Syrianska i en hemma­premiär som mer kom att handla om Friends arenas hala underlag och egenhet att ”svälja” publikljud.

Det var början på en händelserik vecka. I måndags slutade sportchefen Jens Andersson, i tisdags läckte uppgifter ut från SVT:s Uppdrag Gransknings ­reportage om att en ungdomstränare har samröre med en huliganfalang,

i onsdags sändes programmet där det hävdades att den våldsamma grupperingen har infiltrerat styrelsen.

”Inte stört oss”

I går skulle AIK sätta punkt för veckan genom att möta Åtvidaberg. Inför matchen bedyrade den nye sportchefen och försvararen Nils-Eric Johansson att skriverierna inte bekom dem.

– De har inte stört oss en millimeter. Jag tror bara ­inte det, sa Wesström.

– Nej, det har inte stört, och mycket av det som skulle sägas i programmet fick vi reda på i förväg, sa ­Johansson.

Men när AIK skulle ­manifestera att det finns ­annat att skriva om än klubbens samröre med vålds­benägna gick det uselt. Gårdagens match slutade 0–1 mot Åtvidaberg, vilket var AIK:s tredje raka förlust på Kopparvallen.

Ska bli tuffare

Tränaren Andreas Alm är besviken över prestationen.

– Sista delen av första halvlek är medioker. I ­andra är vi däremot bättre, men vi får inte in bollen. Att sätta oss i det läget, att ha en hel halvlek på oss och inte lyckas påverka matchen mer är en besvikelse och det skapar frustration, ­säger han och lägger till:

– Vi har två ­poäng av nio, det är svagt.

Alexander Milosevic håller med.

– Klar det blir lite frustrerat. Vi måste bli lite tuffare. De två ­senaste säsongerna har vi varit kända för att ­vara jobbiga att möta, säger mittbacken.

– Sedan handlar inte allt om tuffhet. Vi måste få in den där jävla bollen i mål också.

Med tanke på tabelläget. Hur orolig är du inför framtiden?

– Orolig är jag inte, det är fel ord. Jag är mer riktigt ­besviken på att vi inte lyckas ta tre poäng. Vi vill vara med där uppe och siktar fortfarande på det, säger Milosevic.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM