”Guidetti kan bytas bort – till Lazio”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya flyttrykten kring svenske anfallaren

Foto: John Guidetti.

John Guidetti fortsätter att jobba på bakom kulisserna hos Manchester City efter nervskadan och jagar spel med a-laget.

Men nu uppger Goal att svensken kan bli en del av en bytesaffär som tar honom till Lazio.

Manchester City har inte levt upp till denna säsongs högt ställda förväntningar. Utslagna redan i gruppspelet och hela 13 poäng bakom Manchester United i ligaspelet. I samband med årets motgångar har det ryktats om en utrensning i truppen till sommaren.

Nu uppger Goal att den svenske anfallaren, som i kölvattnet av skadan inte fått chansen med a-laget denna säsong, kan vara på väg bort från klubben i sommar. Svensken skulle enligt Goal kunna bli en del av en bytesaffär med italienska Lazio då City vill lägga vantarna på deras brasilianske mittfältare Hernanes. Utöver Guidetti skulle den regerande engelska mästaren behöva lägga 150 miljoner kronor för att få igenom affären.

"En toppklubb"

Hernanes själv är öppen för en flytt, enligt spelarens agent.

– City är en toppklubb på världsscenen och Hernanes älskar Premier League men jag har för mycket respekt för Lazio för att säga mer än så, säger Hernanes agent Joseph Lee enligt Goal.

– Vad hade hänt om det kom ett bud från Manchester City? Jag vill upprepa att vi talar om rykten, men om det kommer ett bud måste Lotito (Lazios ägare) ringa oss, fortsätter Lee.

Hernanes har gjort nio mål för Rom-klubben i Serie A denna säsong medan Guidetti hållit till i Citys reservlag, där han gjort fem mål på de senaste fem matcherna.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.