Klubbarna överens om Marcus Berg

avJohan Flinck

FOTBOLL

Flyger till Aten idag för att skriva på

Från Tyskland till Grekland. Enligt uppgifter till Sportbladet är Hamburg och Panathinaikos överens om en övergång för Marcus Berg

Affären har varit på gång i en månad.

Men nu är Hamburg och Panathinaikos överens.

Och i dag åker Marcus Berg till Aten för att skriva på.

Det har spekulerats i en dryg månad nu om att Marcus Berg ska hamna i Panathinaikos efter tiden i frysboxen i Hamburg men inget har varit klart.

Förrän nu.

Enligt Sportbladets uppgifter är klubbarna nu helt överens och i dag flyger Berg till Aten för att göra klart sitt personliga kontrakt och skriva på.

Det har tidigare skrivits att skuldtyngda Pantahinaikos skulle få 26-årige Berg, som var Hamburgs dyraste värvning genom tiderna när han köptes 2009 för 100 miljoner kronor från Groningen, gratis trots att han har ett år kvar på kontraktet.

Betalar två miljoner euro

Men enligt Sportbladets uppgifter nu så får grekerna betala cirka två miljoner euro, alltså 17-18 miljoner för svensken.

Berg kommer att lyfta en lön på cirka tre miljoner kronor netto och troligen handlar det om ett treårskontrakt.

Pantahinaikos förlorade i maj sin elitlicens och såg ut att tvångsnedflyttas. Men man överklagade beslutet och får spela kvar i högsta ligan. Klubben har tvingat göra sig av med fyra grekiska landslagsspelare, avverkade fyra tränare den gångna säsongen och slutade sexa i tabellen.

Härmed får Emir Bajrami, som skrev på för den klassiska grekiska klubben i juni för att också få en nystart i karriären, svenskt sällskap i Berg.

ARTIKELN HANDLAR OM