Varberg inledde med vinst

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tung superettapremiär för nedflyttade Gais

1 av 7 | Foto: BILDBYRÅN

Han har nobbat ett flertal allsvenska klubbar.

I går sänkte Gabriel Altemark-Vanneryr Gais i premiären i superettan.

– Vi har inte respekt för något lag in den här serien, säger Varberg-anfallaren.

Förra säsongen gjorde Gabriel Altemark-Vanneryr 20 poäng i superettan, fördelade på tolv mål och åtta assister.

I år är ambitionen högre.

Och det började bra.

Altemark-Vanneryr, 27, gjorde två mål när hans Varbergs Bois skrällde och besegrade ex-allsvenska Gais med 3-1 inför fullsatta läktare på Påskbergsvallen.

– Målen var väl inga superfullträffar direkt. Vid det första fick jag en fin passning från Pierre (Tillman), vann en nickduell och bollen gick in i bortre. Vid det andra kom jag igenom efter att de hade fått en gubbe utvisad, så det är inte så mycket att säga om.

”Inte bättre än andra backar”

Altemark-Vanneryr hamnade vid ett flertal tillfällen under matchen i heta dueller med Gais fruktade mittbackspar Andreas Augutsson-Björn Andersson - och vann de flesta.

– De var inte värre än andra mittbackar i den här serien. Sen kanske de inte hade sin bästa dag, vad vet jag.

20 poäng förra säsongen - ska det bli fler i år?

– Ja, det är tanken. Framför allt ska det bli fler mål. Åtta assister, som jag hade i fjol, är nästan för mycket för en anfallare.

Altemark-Vanneryr är inne på sin fjärde säsong i superettan. Han kom till Varberg från Ljungskile inför förra säsongen. Han har siktet inställt på högsta serien - men har under årens lopp faktiskt nobbat ett flertal allsvenska klubbar.

– Det beror mest på att jag varit så skadedrabbad. Det har strulat mest hela tiden. Först nu känner jag mig helt kry, säger han.

Du hade erbjudanden även inför denna säsongen?

– Ja, det var en allsvensk klubb som ville ha mig, men eftersom jag opererade baksida lår i november valde jag att stanna i Varberg.

”Inte respekt för någon”

Det är inget du ångrar nu, förstås?

– Nej, verkligen inte. Det var en fantastisk premiär, med mycket folk på läkaren, och så tog vi tre poäng, helt rättvist.

Varberg hamnade, som nykomling, på nedre tabellhalvan förra säsongen, men Gabriel Altemark-Vanneryr menar att laget har kapacitet för mer, mycket mer.

– Ja, det tycker jag faktiskt. Vi är grymt jobbiga att möta, är seriens kanske mest fysiska lag, och är starka på hemmaplan. Kan vi lyfta oss på bortaplan ska vi kunna klättra en bra bit upp i tabellen.

Hur långt?

– Vi har inte satt upp någon målsättning, men på övre halvan ska vi definitivt kunna hamna. Så som vi spelade i dag behöver vi inte ha respekt för något lag i serien.

Göran Bolin

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN