Målet: Ge stjärnan ett värdigt slut

Av: Petra Thorén

Publicerad:

GÖTEBORG. Kontraktet är räddat.

Malmö FF ska helst besegras, men det finns andra syften med matchen.

– Att ge Tobias en värdig avskedsmatch, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

IFK Göteborg har räddat sitt allsvenska kontrakt efter segern mot Brommapojkarna för ett par omgångar sedan och fördelaktiga resultat av motståndarlagen i botten av tabellen efter det.

På söndagen spelar laget sin sista hemmamatch.

Man gör det med sänkta skuldror, utan stress över tabelläget men med en förhoppning.

Matchen mot Malmö FF ska bli en värdig avslutning på säsongen - och på en karriär.

Tobias Hysén kommer att spela sina sista minuter i IFK-tröjan.

– Det handlar om att hylla det som varit, men samtidigt visa upp det som komma ska för fansen, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Han hoppas att laget kan ge trotjänaren Tobias Hysén – en del av ”det som har varit” – en fin avslutning på karriären.

– När jag kom hit visste jag vad han hade gjort rent fotbollsmässigt. Som person visste jag mindre.  Det han visat upp under året i form av personlighet, karaktär och ledarskap gör en nästan ännu mer imponerad av honom, säger IFK-tränaren.

”En reflekterande person”

Han är tacksam över att Tobias Hysén lyckades ta sig tillbaka från sin knäskada och spela mot Brommapojkarna den 22 oktober i vad som beskrevs som ångestmatchen.

– Även om Tobbe inte kunnat spela så många matcher som han velat på grund av skador så gjorde han en av sina matcher när vi behövde det som mest. Han var med och såg till så vi får spela allsvensk fotboll nästa år, säger Poya Asbaghi som gärna ser att Tobias Hysén fortsätter i klubben i någon form

– Han är en reflekterande person. Han har noll förutfattade meningar och gör en bedömning av det han ser oberoende av vad andra tycker.  En sådan hjärna, med det ledarskap han har och det blåvita hjärtat så hoppas jag att det finns ett sätt för klubben att ta tillvara på det, säger tränaren.

Inför mötet med Malmö FF är det osäkert på hur många minuter Tobias Hysén kan spela och i vilket skede av matchen det blir aktuellt.

Robin Söder kommer att missar de sista omgångarna och är inte aktuell för spel utan det ser ut som att Patrik "Paka" Lagemyr och Sebastian Ohlsson blir anfallsalternativ.

Publicerad: