’Mou’ petade Pogba – efter heta samtalet

Alexis Sanchez hjälte för United i hemmadebuten

FOTBOLL

José Mourinho och Paul Pogba hade en het diskussion mot Tottenham innan mittfältsstjärnan byttes ut.

Mot Huddersfield petades Pogba för första gången.

I stället blev Alexis Sanchez hjälte i sin hemmadebut.

– Vi var tvungna att riva ”Berlinmuren”, säger Mourinho.

Förra sommaren blev Paul Pogba, 23, världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna när han värvades för över en miljard kronor från Juventus till Manchester United.

Sedan dess har fransmannen varit given i José Mourinhos startelva.

Fram till nu.

”Det var läge nu”

I Uniteds 2–0-förlust mot Tottenham hamnade Pogba i ett hett samtal med Mourinho vid sidlinjen innan han kort senare byttes ut efter en timmes spel.

– Pogba är en ung spelare, under 25 år, och har så klart många saker att förbättra, men det gäller inte bara Pogba utan varje spelare, sa Mourinho då.

Och när Manchester United under lördagen mötte Huddersfield var miljardvärvningen bänkad för första gången den här säsongen.

– På Pogbas plats spelar vi Scott McTominay. Han har varit här i många, många år i akademin och väntat på sin chans. Jag tycker att det var läge nu och det är en fantastisk chans, motiverade Mourinho beslutet inför mötet.

Sanchez målskytt i hemmadebuten

Och även om McTominay var inblandad i en straffsituation i första halvlek hade United svårt att övertyga och blev utbuade i paus.

I den andra halvleken lyckades dock Romelu Lukaku spräcka nollan efter 55 minuters spel.

Och drygt tio minuter senare – strax efter Pogba fått hoppa in – fick även nyförvärvet från Arsenal, Alexis Sanchez, avgöra med sitt första mål i Unitedtröjan i sin hemmadebut.

Sanchez ordnade en straff, missade den, men lyckades sätta returen fram till slutresultatet 2–0.

– Vi var tvungna att visa stort tålamod för att riva ”Berlinmuren” som Huddersfield spelade med. Alexis mål? Det var förmodligen inte hans bästa mål i karriären, men jag är glad över att han fick göra mål, säger Mourinho i Viasats sändning efteråt.

Foto: TT och Getty

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM