Östersund slipper Aubameyang – stjärnvärvningen stoppas

FOTBOLL

Arsenal har gjort klart med Pierre-Emerick Aubameyang.

Hans första match kan bli mot Everton hemma på lördag.

Men när Gunners åker till Östersund för 16-delsfinal i Europa League, är gabonesen inte tillgänglig.

Arsenal sladdar i jakten på en Champions League-plats nästa säsong. Efter förlusten mot Swansea på tisdagen har Arsenal i nuläget åtta poäng upp till fjärdeplatsen som ger spel i Europas finaste klubblagsturnering.

Arsenal har dock en annan möjlig väg in i nästa års turnering. Om laget vinner Europa League är laget kvalificerat för CL-spel 2018/19.

Arsenals första hinder i jakten på den titeln är Östersund men när Gunners intar planen på Jämtkraft Arena den 15 februari kommer lagets dyraste nyförvärv inte finnas med. Aubameyang har nämligen redan spelat i Europa för Dortmund den här säsongen.

Enligt Uefas regler får klubbarna registrera tre nya spelare inför utslagsrundorna i både Champions- och Europa League. Men enligt Uefas regler är ”spelare som har spelat för en annan klubb som för tillfället är i samma turnering” inte tillgängliga. Dortmund slutade trea i sin CL-grupp och ”flyttades ned” till Europa League där man nu möter Atalanta i 16-delsfinalen. Därmed är Arsenal och Dortmund i samma turnering och Aubameyang blir otillgänglig för europaspel i sin nya klubb.

Arsenals andra stora värvning i januari, Henrich Mchitarjan, är dock tillgänglig för spel mot Östersund.

Så spelas 16-delsfinalerna i Europa League 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM