Ronaldo räddade Real Madrid

FOTBOLL

Matchvinnare när Dortmund besegrades med 2-1

Det började illa och favoriten Real Madrid var på väg ur Champions League.

Efter matchen var spanjorerna i paradiset.

Det såg frälsaren Ronaldo till.

- Det var ett väldigt viktigt mål, säger Ronaldo själv.

Foto: Real Madrid var på väg att tappa två oerhört viktiga poäng hemma mot Dortmund - då slog Ronaldo till och fixade segern.

Till skillnad från spanska kollegan Barcelona har det gått riktigt uselt för Real Madrid i Champions League. Ingen seger de sex senaste matcherna och vinst mot Borussia Dortmund i går var ett måste. Förlust hade varit förödande.

Det började trevande och taffligt från Real och i 30:e minuten kom dråpslaget. Tjecken Jan Koller fick bollen strax utanför Reals straffområde och hans hårda låga skott ställde Casillas i hemmamålet. Tydligen var ett baklängesmål vad som krävdes för att väcka Real Madrids spelare och få dem att inse allvaret.

Zidane i högform

Zinedine Zidane var strålande men hade inte något flyt med avslutningarna. Han fick två bra skottlägen men det ena blev löst och rakt på duktiga målvakten Jens Lehmann och det andra seglade högt över.

Portugisiske storstjärnan Luis Figo verkar hittat formen igen och han var nära att kvittera när hans högerskott träffade ribban i 37:e minuten.

Två minuter före pausvilan fick Real äntligen utdelning på sin offensiv. Ur ett läge som såg ut att ha försvunnit lyckades trollkarlen Raul Gonzales skapa ett viktigt mål. Liggande på rygg lyckades han få in bollen mellan benen på Lehmann och kvitteringen lyfte hemmalaget ytterligare.

- Det var starkt av oss att lyckas vända matchen eftersom Kollers mål kom som en chock för oss, säger Reals manager Vicente del Bosque.

"Förtjänade att vinna"

I andra halvlek hittade Figo Zidane på högerkanten.

I höjd med straffområdet skickade han en låg cross som Ronaldo mötte med en bredsida vid bortre stolpen.

- Vi spelade bra från start och förtjänade att vinna, säger Ronaldo till AP.

Nu är Real Madrid ändå på andra plats i Grupp C och har en skaplig chans att ta sig vidare.

Martin Strömberg