Jätteskrällen: Jag tänker inte be om ursäkt...

FOTBOLL

ALFAS DEL PI. Nya muskler och ett giftermål gjorde att Jimmy Durmaz, 21, tog ett mycket stort kliv.

Rakt in i landslaget.

– Jag blev väldigt överraskad, men jag ber inte om ursäkt för platsen, säger han.

Foto: Jimmy Durmaz har lagt på sig några kilo muskler under vintern.

Malmö FF-mittfältaren fick beskedet när han klev av planen efter straffsegern mot Rapid Bukarest i går eftermiddag i Copa del Sol.

– Jag hade ingen aning om att det var på gång. Jag blev mycket överraskad. Jag kände väl att både Jiloan (Hamad) och Giche (Molins) låg före mig. Båda var ju med på januariturnén.

”Jag skäms inte”

Erik Hamrén, som satt på läktaren i Elche häromdagen, imponerades uppenbarligen av vänsteryttern som var en av de bästa mot Spartak Moskva.

– Jag gjorde en bra match då och jag tänker inte åka med och skämmas för att jag blivit uttagen. Jag är där för att jag är bra, tydligen.

Uttagningen är ändå en jätteskräll. Jimmy Durmaz var inte helt ordinarie i MFF under guldsäsongen 2010 och spelade cirka hälften av matcherna från start.

Vad har gjort att du tagit klivet in i landslaget nu?

– Det gick bra i allsvenskan många matcher i fjol. Nu under vintern har jag tränat stenhårt och byggt på mig några kilon. Jag känner mig starkare rent allmänt. Sen har jag gift mig och det har gett mig ännu mer glädje.

Proffslivet hägrar

Som landslagsman måste du väl definitivt lägga beslag på platsen till vänster i MFF...?

– Så enkelt är det inte. En landslagsplats gör mig inte ordinarie i MFF. När jag kommer tillbaka från landslagslägret börjar jag om på noll.

Det har redan ryktats om intresse från framför allt italienska klubbar som följer den kvicke dribblern, så proffsdrömmen finns nära till hands.

– Klart att jag har de drömmarna. Men mina tankar nu är att vinna fler titlar med Malmö först.

ARTIKELN HANDLAR OM