Syrianska klart för allsvenskan

FOTBOLL

”Det är så här kval ska vara”

1 av 10

Syrianska är klart för allsvenskan även nästa säsong – efter en sanslös rysare.

Vilt glädjefnatt utbröt på Södertälje Arena när matchen avgjordes via ett självmål i andra tilläggsminuten.

– Det var oerhört dramatiskt, det är så här kval ska vara, säger Abgar Barsom till TV4 Sport.

– Men jag var inte orolig.

Ängelholm hade 2–1 att gå på från första mötet, men när Abgar Barsom i 53:e minuten klippte på ett distansskott som letade sig i mål var plötsligt Syrianska i vinnarläge.

Publiken på Södertälje Arena tystnade dock bara fem minuter senare när Sebastian Andersson nickade in kvitteringen på hörna, där Syrianskas målvakt Dwayne Miller agerade passivt.

Ytterligare åtta minuter senare var det Matthew Pyzdrowski i Ängelholms mål att bjuda tillbaka. Pyzdrowski ”hängde tvätt” på  Suleyman Sleymans inlägg och Johan Arneng hade inga problem att nicka in 2–1.

Rött kort som lär diskuteras

I det läget var det upplagt för en rafflande förlängning.

Men med nio minuter kvar av ordinarie tid förändrades förutsättningarna då Ängelholms mittback Marcus Lindberg fick rött kort direkt efter en spark bakifrån på Peter Ijeh.

Med en man mindre gick Ängelholms på knäna och i andra tilläggsminuten letade sig bollen fram till Yussuf Saleh som sköt. Bollen var på väg mot Peter Ijeh, men olycklige backen David Bennhage skickade bollen i eget mål när han försökte rensa.

”Vinner välförtjänt”

Vild glädje utbröt på Södertälje Arena efter att Syrianska säkrat det allsvenska kontraktet via sammanlagt 4–3.

– Jag hade ett läge innan där jag sköt i burgaveln, så jag tänkte att får jag chansen igen ska jag försöka få den på mål. Den touchade på någon och gick in, säger Yussuf Saleh till TV4 Sport.

– Det är så här kval ska vara. Vi gör en skitmatch i Ängelholm, men vi vinner välförtjänt i dag. Vi gör en fantastisk match som innehåller det mesta. Jag var inte orolig, säger Syrianskas Abgar Barsom till TV4 Sport.

Suleyman Sleyman till TV4 Sport:

– En otrolig glädje efter ett sånt år vi har haft att kunna bjuda publiken på en sån avslutning och en sån glädje. Man är lättad och glad.

ARTIKELN HANDLAR OM