FC Helsingborg

Mästarnas plan: Värva Wanderson

FOTBOLL

Helsingborg redo med rekordbud: ’Kan få fram pengar på kort tid’

Helsingborg siktar högt.

Med hjälp av sommarens transfermiljoner och externt kapital är de regerande mästarna redo att lägga ett rekordstort bud på Wanderson.

– Det hade varit en dröm om han kom hit, säger Gais-stjärnans förre lagkompis Alvaro Santos.

Snart Återförenade? Wanderson och Helsingborgs Alvaro Santos spelade tillsammans i Gais. Nu håller Santos tummarna för att landsmännen ska få återförenas i HIF. ”Det hade varit en dröm”, säger han.
Snart Återförenade? Wanderson och Helsingborgs Alvaro Santos spelade tillsammans i Gais. Nu håller Santos tummarna för att landsmännen ska få återförenas i HIF. ”Det hade varit en dröm”, säger han.

Strax innan transferfönstet stängde i somras gjorde Helsingborg ett seriöst försök att värva Wanderson. Men trots att summorna som diskuterades låg runt tjugo miljoner blev det ingen affär – Gais tackade till sist nej till förslaget.

Kan bli rekorddyrt

– Det är en intressant spelare som vi har tittat på under en längre tid. Det är korrekt att vi diskuterade med dem, bekräftar Paul Myllenberg, klubbdirektör i Helsingborg.

Men Helsingborg har inte gett upp. Trots att det kan bli en dyr affär – sannolikt den dyraste någonsin – mellan två svenska klubbar så har skåningarna möjligheter att värva.

Stora resurser

Dels fick man in runt 80 miljoner för sina spelarförsäljningar i år, dels finns det finansiärer runt klubben som är beredda att investera på studs.

– Vi skulle kunna få fram tio miljoner på kort tid, sa Paul Myllenberg till Sportbladet för tre dagar sedan.

Helsingborg har heller inte lyckats hitta en ersättare till Rasmus Jönsson som såldes i augusti.

– Det är rätt, säger Myllenberg.

Just nu pågår inga förhandlingar, men enligt Sportbladets källor är Gais beredda att sälja sin stjärna i vinter om det kommer ett bra bud.

Det ska också vara en del av överenskommelsen när Wanderson skrev på för klubben i somras.

”Kanske seriens bäste”

En som håller tummarna för att det ska bli en affär är Alvaro Santos, som i somras lämnade Gais för just Helsingborg. Han vill inget hellre än att återförenas med sin landsman.

– Det hade varit en dröm. Vi får se om det händer, men vi hade ett mycket bra samarbete i Gais. Det är en spelare som gjorde tio mål och tolv assist förra året, det säger allt. Han är kanske den bäste i allsvenskan, en riktig poängspelare, säger Santos.

Sportbladet har sökt Wanderson och Gais sportchef Mats Persson.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

FC Helsingborg

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FC Helsingborg