Dif kan värva – utanför fönstret

FOTBOLL

Provspelare från tyska andraligan på plats

Djurgården sladdar i allsvenskan efter en fiaskostart.

Nu hoppas klubben att Shqipran Skeraj från Kosovo kan förstärka laget ­ trots att transferfönstret är stängt.

– Först och främst ska vi se hur han presterar ute på planen. Men han är i god form och har tränat med FC Nürnberg på sistone, säger Dif:s sportchef Stefan Alvén till klubbens hemsida.

Shqipran Skeraj är född 1985 i Kosovo men uppväxt i Berlin. Han senaste klubbadress är TuS Koblenz i tyska andraligan men nu är ytterbacken/yttermittfältaren klubblös.

– Han dök upp som ett tips från kontakter som vi jobbar med. En på papperet intressant spelare som enligt uppgift är en hårt arbetande högermittfältare, men som också gärna spelar högerback, säger Dif:s sportchef Stefan Alvén.

Spelar redan på onsdagen

Skeraj kommer att gå rakt in i Djurgårdens U21-lag i onsdagens match mot Gif Sundsvall för att visa upp sig. Dif hyser också hopp om att kunna få loss Skeraj även fast transferfönstret är stängt.

– Vi får ta ställning till den problematiken om det skulle bli aktuellt. Först och främst ska vi se hur han presterar ute på planen. Men han är i god form och har tränat med FC Nürnberg på sistone så han kommer nog att kunna gå ut och köra 90 minuter ikväll, säger Alvén.

ARTIKELN HANDLAR OM