Paulinho frälste Bajen i sin comeback

FOTBOLL

Blev matchhjälte när han återvände till Söderstadion

Foto: Paulinho

Bara redo för 30 minuter.

Då tvingade en skada in Paulinho på planen vilket blev Hammarbys räddning mot Brage.

– Jag var helt borta på slutet och tittade mot klockan fler gånger. Men jag ville vinna,

säger Paulinho efter matchens enda mål.

1–4 mot Ljungskile senast gjorde att Hammarby var i brygga inför hemmamatchen mot Brage. Då var tränaren Roger Franzéns plan att chansa med en otränad Paulinho sista 30 minuterna. Men en skada på Sinan Ayranci tvingade in 31-åringen redan innan halvtid.

– Jag blev överraskad. Det är tråkigt att hoppa in för en spelare som är skadad. Men man måste vara beredd när man får chansen, säger Paulinho.

”Skönt”

I den 53:e minuten, när brassen egentligen skulle sitta på bänken, frälste han hela Söderstadion med matchens enda mål mot Brage och räddade klubben från en tidig krisstämpel.

– Jag kom för att leverera och jag kom för att göra mål för fansen. Det var skönt att det kom direkt. Nu släpper pressen lite och jag kan jobba i lugn och ro.

Mot slutet var det en helt slut Paulinho som lunkade runt på offensiv planhalva.

– Jag var helt borta. Det var bara vilja då. Jag har bara gjort 2,5 träningar inför matchen, en lätt och två med tempo. Jag kände mig helt borta i benen och jag trodde att jag hade en skada i baksidan av låret. Det var tungt och jag tittade på klockan flera gånger men jag ville vinna. Och vi lyckades. Nu är det bara glädje.

”Ska spela från start”

Med priset som matchens bästa spelare i handen skickade brassen sedan en tydlig passning till konkurrenterna och tränaren Roger Franzén. Nu är han tillbaka och han vill ha mer speltid.

– Jag har sagt till tränaren att jag kom hit för att spela. Jag accepterar beslutet i dag att jag bara skulle spela 30 minuter eftersom jag bara tränat tre gånger. Det var rättvist. Men nu har jag hela veckan på mig att träna och ska vara redo för 90 minuter nästa match.

ARTIKELN HANDLAR OM