Fotboll

Wendt bekräftar Sporting-intresse

Av: 

Michael Wagner

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

”Jag vill bestämma mig så fort som möjligt för en ny klubb”

Oscar Wendt.

Enligt agenten Antoni Alexandrakis är Oscar Wendt klar för Sporting Lissabon.

Landslagsspelaren bekräftar intresset för Sportbladet – men förnekar samtidigt att en övergång är klar.

– Jag känner till Sporting Lissabons intresse. Men att vi skulle ha ett förhandsavtal kommer som en överraskning för mig. Det stämmer inte, säger Wendt till Sportbladet.

Just nu är det presidentval i Sporting Lissabon. Utgången där kan avgöra om Oscar Wendt spelar för klubben de närmaste åren, enligt agenten Antoni Alexandris.

Kandidatvalet Jose Dias Ferreira är väldigt intresserad av svensken och om han väljs kommer Wendt att bli klar för den portugisiska klubben.

– Det stämmer att Sporting är intresserade av Oscar Wendt och jag har haft en dialog med Oscars agent, Niclas Jensen, de senaste dagarna, säger Antoni Alexandrakis, som agerar mellanhand, till Ekstra Bladet.

– Niclas Jensen har skrivit på en avsiktsförklaring som gör Oscar till Sporting-spelare de kommande åren, om José Dias Ferreira vinner valet på lördag alltså, säger Alexandrakis.

Bekräftar intresset

Oscar Wendt har redan gjort klart att han lämnar FC Köpenhamn efter den här säsongen. Nu berättar han för Sportbladet att Sporting Lissabon vill ha honom.

– Jag känner till Sporting Lissabons intresse. Men att vi skulle ha ett förhandsavtal kommer som en överraskning för mig. Det stämmer inte, säger Wendt.

– Sporting är en jättefin klubb, ett topplag i en bra liga. De är med i Europaspelet mer eller mindre varje år och det är en viktig faktor. Nu får vi se vad som händer.

När tar du ett beslut?

– Jag vill bestämma mig så fort som möjligt för en ny klubb utan att vara dumdristig. Det har inte så stor betydelse om det blir klart om ett par dagar eller om två, tre veckor.

Förnekar påskrift

Wendts agent, Niclas Jensen, förnekar att han skrivit på något avtal med Sporting.

– Jag har pratat med Sporting Lissabon, men jag har inte skrivit under någon avsiktsförklaring. Det kan jag inte göra i Oscars namn, säger han till Sportbladet.

– Det är ett faktum att klubben har ett presidentval på lördag där det finns fem kandidater. Vi måste avvakta det först.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!