Zlatan Ibrahimovic

Zlatan: ”Blev inte accepterad i MFF”

”Eftersom jag hade ett utländskt namn...”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

I dag är han en firad stjärna i en av världens största klubbar.

Men Zlatan Ibrahimovic har också stött på motgångar.

– När jag var ny i Malmö FF blev jag inte accepterad av mina lagkamrater, säger han.

Det är i en längre intervju med italienska Sky – som ska sändas i helgen men som andra italienska medier redan fått ett smakprov på – som Ibrahimovic minns tillbaka på sin uppväxt.

”Gjort allt för mig”

Han hyllar sin pappa, Sefik, för alla hans uppoffringar.

– Jag växte upp med min pappa. Han såg till att jobba så att vi kunde leva. Kylskåpet var aldrig fullt, vi hade inte så mycket mat. När vi skulle åka till Tyskland och spela en cup med Malmös pojklag var jag tvungen att be honom om 3 000 kronor. Han lät mig åka, men då hade han inte råd att betala hyran den månaden. Han lät mig åka på cupen eftersom han alltid gjorde allt för mig, säger ”Ibra”.

Han minns också en fotbollsungdom som delvis präglades av rasistiska strukturer.

– När jag var ny i Malmö så blev jag inte accepterad av mina lagkamrater och min omgivning eftersom jag hade ett utländskt namn, säger Zlatan.

Tackar Roland Andersson

Sen kom vändningen.

– Klubben började satsa på unga spelare, som alla var väldigt bra eftersom vi hade vunnit mycket ungdomsturneringar. Jag var ingen startspelare, jag fick komma in från bänken men jag kände mig fortfarande inte välkommen eller accepterad. Efter en match med U20-laget fick jag veta att A-lagstränaren, Roland Andersson, ville ha med mig på deras träning nästa dag. Jag trodde först att jag hade gjort något dumt, men i stället sa han ”nu räcker det med ungdomslaget för dig, du ska spela med de stora grabbarna”. Äntligen hittade jag en person som trodde på mig. Så jag tog chansen jag tidigare aldrig fått och det slutade med att jag dominerade totalt, säger Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Fotboll

Malmö FF