Wenger: Fabregas förtjänar respekt

Publicerad 2015-04-24

”Varför skulle han inte kunna spela på Emirates med en Chelsea-tröja?”

Cesc, Mou och Wenger är rörande överens. Ingen vill att han mittfältaren ska buas ut mot Arsenal.

Arsene Wenger och José Mourinho är överens.

Bråket i oktober verkar vara glömt – och båda anser att Cesc Fabregas förtjänar respekt.

– Varför skulle han inte kunna spela på Emirates med en Chelsea-tröja? Inga problem, säger Mourinho.

Följ ämnen

Det var i somras som Cesc Fabregas valde att lämna Barcelona för Chelsea. Det blev inte Arsenal, som många av ”Gunners” supportrar hade hoppats på.

På söndag kommer Fabregas till Emirates som Chelsea-spelare.

Det var Arsene Wengers favoritspelare förut och fransmannen vill inte att Fabregas buas ut mot Arsenal.

– Jag vill att varje spelare respekteras. Och för Cesc Fabregas, när han kommer till Emirates, att respekteras som han förtjänar, säger Wenger till Daily Mirror.

”Inte orolig”

José Mourinho hoppas att Fabregas får ett bra mottagande, enligt The Sun. Men portugisen menar att Fabregas inte kommer att påverkas negativt av några burop.

– Jag är inte orolig över det. Frank Lampard spelade på Stamford Bridge utan några problem och fick ett bra mottagande. Jag ser ingen anledning till att Fabregas inte skulle kunna få detsamma på Emirates, säger Mourinho till The Guardian.

– Men, om det skulle hända, så är han en spelare som kan hantera den situationen. Han spelade mot Barcelona i en Arsenal-tröja. Varför skulle han inte kunna spela på Emirates med en Chelsea-tröja? Inga problem.

Bråkade senast

När Chelsea och Arsenal möttes i oktober bråkade Wenger och Mourinho, tränarna knuffade till varandra. Men det ska vara glömt nu.

– Han är ingen rival. Så känner inte jag. Han är manager för en stor klubb i samma stad där jag bor och jobbar. Det är en stor klubb som slåss om samma titlar som vi, därför blir det en del rivalitet, säger Mourinho.