Zlatan om Nilsson Lindelöf: ”Har inte haft det lätt”

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf har åkt in och ut ur Manchester Uniteds startelva och trupp under året.

Zlatan Ibrahimovic tror på sin landsman, men medger att det varit tufft.

– Jag tror han har haft det tufft, det har inte varit lätt, säger han.

Zlatan Ibrahimovic återhämtar sig från sin knäskada och säger själv att han är allt närmare spel.

– Det känns bra, jag har tränat med laget i två veckor och det känns bra. Jag behöver träna, träna och spela för att sätta rörelserna i huvudet. Få fler matchliknande situationer för jag har varit borta ganska länge nu så minnet måste sätta sig, säger Zlatan.

Den senaste tiden har däremot landsmannen Victor Nilsson Lindelöf fått allt mer förtroende och startat i både Premier League, Champions League och FA-cupen. Men vägen dit har varit tuff med många matcher på bänken och läktaren.

– Jag tror han har haft det tufft, det har inte varit lätt. Han kom från Benfica med stora förväntningar och har inte fått så mycket speltid. Han fick någon match och hade det tufft, men jag ser honom varje dag och han växer för varje dag. Allt handlar om att komma in i det. När han väl gjort det så får man självförtroende. 

”Käkar upp dem allihop”

Vad gör du för att stötta honom?

– Vi pratar hela tiden, jag försöker stötta på alla olika sätt. Det är en bra kille som tränar väldigt hårt och är professionell och han vill verkligen göra det på bästa möjliga sätt. 

Även Zlatan har fått ta emot kritik under den tuffa säsongen.

Flera brittiska journalister har dömt ut dig, skriver att du gjort din sista match i Premier League, vad säger du om det?

– Det gjorde de ju redan innan, jag var slut innan jag kom dit. Men jag käkade upp dem allihop och det finns egentligen inte så mycket att säga om det. Jag är realistisk och kämpar på.

Foto: ANNA TÄRNHUVUD, AFP