Premier League 2015/2016

”Har förbättrat sin startelva betydligt”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Patrik Sjögrens betyg: Så bra värvade toppklubbarna

Chelsea ➕➕

 Utfyllnadsspelare försvann ut och utfyllnadsspelare kom in. Det är egentligen bara Pedro som man ser på något sätt förbättrar Chelseas startelva och efter ett helt transferfönster kan det bara betecknas som godkänt. London-klubben har blottat sin strupe för de jagande klubbarna efter förra säsongens seger.

Man United  ➕

Ska jag vara ärlig förstår jag ingenting. Louis van Gaal kastade alla sina anfallare och står kvar med Wayne Rooney som ensam prövad spjutspets. Som komplement får han en 19-åring som gjort en enda senior­säsong och kostar en halv miljard kronor. Dessutom ser backlinjen ­fortfarande lika tunn ut. Praktfiaskot med David de Gea gör också att United går ifrån transferfönstrets med ett löjets skimmer över sig. Detta trots Depays, Darmians, Schweinsteigers och Schneiderleins intåg.

Man City ➕➕➕➕

Manchester City har värvat tungt, bra men också väldigt, väldigt dyrt. Samtidigt så är de det enda av topp fyra-lagen som tydligt har förbättrat sin start­elva genom aktiviteten på transfermarknaden. Det ålderstigna laget har fått välbehövlig injektion i Raheem Sterling och en potentiell guldjoker i Kevin De Bruyne.

Liverpool  ➕➕➕

 Liverpool har förstärkt men det kostade också att rensa upp bland förra säsongens misslyckade affärer. Trots allt så är Christian Benteke, Roberto Firmino och inte minst James Milner tre spännande och redan etablerade nyförvärv. Förlusten av Sterling är självklart beklaglig men ska knappast beskrivas som någon katastrof på kort sikt. Ett bra fönster av Liverpool.

Arsenal  ➕➕

 En enda spelare in i Petr Cech och egentligen ingen värd att nämna ut. Ska vi tala om vilka som har bäst trupp efter transferfönstret får Arsenal absolut mer än ett godkänt betyg men när det kommer till att förbättra sig är de snudd på underkända. Det är Cechs kvalité och betydelse som räddar godkänt.

Tottenham  ➕➕

 Tottenham hade behövt få in en anfallare till och jobbade med Saido Berahino hela vägen fram till deadline. Det föll i sista stund och nu står klubben utan täckning till Harry Kane vid en skada, om vi inte räknar den lynnige Emmanuel Adebayor. Däremot är en del dödkött sålt och både Toby Alderweireld och Son Heung-min är mycket spännande. Men det säger en del när den sistnämnda plötsligt fick byta plats i trupplistan från mittfältet till anfallet den sista dagen bara för att det såg för tunt ut längst fram annars.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League 2015/2016

Manchester City

Wayne Rooney