AIK Fotboll

Drömlottning för Blåvitt och AIK

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Grekland, Portugal och Norge för svenskarna

Det kunde bli lag som Borussia Dortmund, Saint-Étienne och West Ham. IFK Göteborg och AIK får vid avancemang istället möta Belenenses och Atromitos medan Elfsborg kan få åka till Norge.

– Helt okej om man ser vilka andra vi kunde få, säger AIK:s assisterande tränare Nebojša Novaković om Atromitos.

Inför lottningen i Europa League stod det klart att AIK kunde få möta några av de svåraste motståndarna i den tredje kvalrundan. Detta då de kunde ställas mot såväl Borussia Dortmund som West Ham. Stockholmarna hade dock lotten på sin sida och får istället en, på förhand, enklare lottning. Om de tar sig vidare från mötet med Shirak kommer de möta grekiska Atromitos.

– Man är nöjd med lottningen men framförallt måste vi fixa Shirak, det är en match till, säger AIK:s assisterande tränare Nebojša Novaković innan han fortsätter:

– Dortmund eller West Ham och Standard Liege - det skulle vara tuffare.

Nordiskt igen för Elfsborg

Förra året åkte Atromitos ut i just tredje rundan, då de ställdes mot bosniska Sarajevo. En match som Nebojša Novaković såg, men även den mesta koll de har på den eventuella motståndaren nu.

– Jag såg dom förra året men nu är allt fokus på Allsvenskan och Shirak. Fixar vi Shirak kommer vi scouta dom bra innan vi möter dom.

Även IFK Göteborg kunde få ett namnkunnigt motstånd - detta i form av den franska toppklubben Saint-Étienne. För Blåvitt blir det istället en resa till Portugal och ett möte med Belenenses - om de lyckas ta sig vidare från dubbelmötet med polska Slask Wroclaw.

Elfsborg spelade 0-0 mot danska Randers. Lyckas de besegra danskarna på hemmaplan kan ytterligare ett nordiskt möte vänta.

Blåvitt börjar borta

Detta då Elfsborg möter vinnaren i mötet mellan irländska Shamrock Rovers och norska Odds BK. I den första matchen var det norrmännen som vann med 2-0.

Tar sig de svenska lagen vidare till den tredje kvalrundan spelas den första matchen den 30 juli medan returerna spelas en vecka senare. Likt i den andra kvalrundan får AIK börja hemma vilket även IF Elfsborg får göra. IFK Göteborg börjar dock, vid ett avancemang, återigen på bortaplan.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

IFK Göteborg

Europa League