Attacken på Van Gaal: ”Gick fram till min fru”

1 av 3 | Foto: Manchester Uniteds tränare Louis van Gaal.
FOTBOLL

Louis van Gaal rör upp känslor.

Den bulgariske legendaren Hristo Stoitjkov hävdar att holländaren uppträtt respektlöst mot hans hustru.

– Han är ett avskum, säger han i en intervju med l'Equipe.

Louis van Gaal har haft en händelserik första säsong som tränare för Manchester United. Holländaren – som värvade friskt och dyrt i somras – har fått kritik för hur det sett ut på planen men fortsatt att rada upp resultat. Med segrar mot både Tottenham och Liverpool innan landslagssamlingen har United ryckt i kampen om de så åtråvärda Champions League-platserna.

En man som aldrig lär ha någon respekt för Van Gaal är dock legendaren Hristo Stoitjkov. Bulgaren, som gjorde 118 mål på 254 framträdanden för Barcelona kommer inte att förlåta Van Gaal – tränare i klubben under Stoitjkovs andra sejour där – för hur bulgarens tid i Barça tog slut.

”Gick fram till min hustru”

I en ny attack på Van Gaal i en intervju med l'Equipe hävdar Stoitjkov att hans fru blivit respektlöst behandlad av Van Gaal.

– Jag har ingen respekt för honom, han är ett avskum. En dag, när jag var skadad, var jag med min hustru på Camp Nou och Van Gaal gick fram till henne. Han frågade hur det var möjligt att hon gift sig med någon som mig. Hon svarade att jag var en Ballon d'Or-vinnare. Min flytt 1998 var definitivt Van Gaals fel. 

Det blev bara fyra matcher för Stoitjkov under holländaren innan han såldes till CSKA Sofia.

Även Zlatan Ibrahimovic – som känner holländaren från tiden i Ajax i början av 2000-talet – har varit kritisk mot Van Gaal tidigare och bland annat kallat honom ”dryg” och ”en diktator”.

ARTIKELN HANDLAR OM