IFK-talangen: Trodde att det var en stroke

Foto: Patrik Karlsson Lagemyr i debuten för IFK Göteborgs a-lag.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Han var nära ett a-lagskontrakt inför säsongen.

Men en förlamning i ansiktet satte stopp.

– Först trodde vi att det var en stroke. Det var riktigt läskigt, säger IFK Göteborgs anfallsjoker Patrik Karlsson Lagemyr, 18.

Ett b-betonat Blåvitt slog norska Sarpsborg med 2-1 i genrepet på Hjällbovallen. Magsjuka, skavanker och spelare på landslagsuppdrag gjorde att Jörgen Lennartsson fick ge unga förmågor som Karl Bohm, 19 och Billy Nordström, 19 chansen från start.

Och när Mikael Bohman blev skadad efter 18 minuter kom Patrik Karlsson Lagemyr in.

– Roligt att få göra debut i Blåvitts a-lag, det är riktigt stort. Men man ska inte var nöjd utan fortsätta kämpa hårt för att utvecklas, säger ”Paka”, som gjorde en stark insats som släpande anfallare.

Symptomen är samma som för stroke

– Jag trivs bäst mellan motståndarnas backlinje och mittfält. Jag vill ha mycket boll, hitta assist och gå på avslut. Målet nu är att fortsätta träna med a-laget, kanske få sitta på bänken under säsongen och skriva på ett a-lagskontrakt.

Det sistnämnda kunde han kanske redan ha gjort för några månader sedan. Men när han vaknade en dag i början av december var halva ansiktet förlamat.

– Det var skrämmande. En nervsjukdom i ansiktet och symptomen är samma som för stroke. Jag missade hela december och början av januari. Men det var bara att äta tabletter så gick det bort efter några veckor. Nu är jag helt återställd, men jag fick börja träna med u-truppen igen, säger den 168 centimeter långe Patrik Karlsson Lagemyr, som 2007 kom till IFK Göteborg från moderklubben BK Häcken.

Gren: Intressant spelare

Mats Gren är sportchef i IFK Göteborg och berättar att ”Paka” var högaktuell för att bli uppflyttad permanent inför säsongen.

– Men tyvärr kunde vi ju inte testa honom eftersom han blev sjuk. Det är en duktig spelare med bra spelförståelse, med det fattas lite fysik och hårdhet. Han har ett u-kontrakt som gäller året ut och vi får se hur han utvecklas, men det är en intressant spelare, absolut, säger Gren.

ARTIKELN HANDLAR OM