Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Svenskarna i London samlas – för att följa kvartsfinalen

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Sverige ställs mot England i VM-kvartsfinalen.

Svenskar i London samlas då för att gemensamt se matchen.

– De är väldigt självsäkra på att de ska vinna, säger Charlotte Ågren, grundare av LondonSwedes, om engelsmännen.

Klockan 16:00 i morgon är det dags för kvartsfinalen mellan Sverige och England. I London kommer det dock inte bara vara brittiska flaggor som vajar.

På Smith's Bar and Grill kommer istället de blågula färgerna att dominera. Företaget LondonSwedes arrangerar där ett event i samband med matchen - då svenskar boende i London samlas för att se kvartsfinalen.

– Vi lyckades sälja slut på 500 biljetter på mindre än en halvtimme. Vi trodde att det skulle ta åtminstone nån dag att sälja slut men det sålde som smör. Så nu ska vi ha ett till mindre event i centrala London också, säger Charlotte Ågren, grundare av LondonSwedes.

Företaget arrangerar årligen kräftskiva, lucia- och midsommarfirande. Vid årets midsommar visades gruppspelsmatchen mot Tyskland och när det stod klart att Sverige skulle ställas mot England i kvartsfinalen fick LondonSwedes snabbt fullt upp.

Fem skärmar på platsen

– När både Sverige och England vann i tisdags var det snabba puckar att sätta ihop det, då det fanns en stor svensk efterfrågan i London, men det gick ändå bra. På grund av att vi varit slutsålda tidigare visste vi att det skulle gå att fixa så snabbt. Det uppskattas jättemycket, då det är många svenskar som inte vill stå mitt bland engelsmännen om det är så att de vinner, säger Charlotte Ågren.

Två timmar innan matchstart kommer LondonSwedes att dra igång med aktiviteter på baren. Shots, varmkorv och ansiktsmålning kommer då att finnas - medan de svenska supportersångerna ekar och de blågula flaggorna vajar.

Vid matchstart kommer de 500 besökarna - där en klar majoritet är svenskar - att ha tillgång till en 80 tums-tv, två 65 tums-tv samt två projektordukar på 4x4 meter.

– Man hör på varenda tv-kanal att det är mycket skitsnack om svenskarna från sportkommentatorerna. Det är många som vill ha den svenska versionen, men då det kommer en del engelsmän kan vi inte ha det. Utan de kommer snacka ner svenskarna en del.

Engelsmännen är självsäkra

Trots pikarna är stämningen god i London. Solen skiner och på gatorna snackas det nästan uteslutande om kvartsfinalen och helgens Pridefestival.

– Det har varit jättefint väder hela veckan. Det är högsommar och väldigt bra stämning. Väldigt många engelmän bär Englandströjan och är stolta. De är väldigt självsäkra på att de ska vinna. Mina engelska vänner säger att det ska bli kul och slå er.

De självsäkra engelsmännen kommer dock inte att vara lika glada efter matchen, åtminstone inte om Charlotte Ågren får rätt i sitt tips.

– Jag har en känsla av att Sverige vinner. Det har varit så mycket överraskningar i tidigare matcher i VM. Sverige kommer vinna, såklart.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM 2018 i Ryssland